Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σκηνές από ταινία θρίλερ στις γερμανικές γαλαρίες της Λήμνου!

afoi poriazi

Σκηνές από ταινία θρίλερ στις γερμανικές γαλαρίες της Λήμνου!
21.06.2020 | 10:26

Σκηνές από ταινία θρίλερ στις γερμανικές γαλαρίες της Λήμνου!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Ξεναγός : Γιώργος Ελιάς.

Άλλη μια έκπληξη μου επιφύλαξε ο Γιώργος Ελιάς λίγο προτού αποχαιρετήσουμε την όμορφη Λήμνο την προηγούμενη εβδομάδα. "Θα σου δείξω τις γαλαρίες των Γερμανών που διατηρούσαν στο νησί κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", μου είπε χαμογελώντας με νόημα, και ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς τον οικισμό του Κοντιά.

Ελάχιστα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για τα πολεμικά αυτά καταφύγια των Γερμανών στα οποία αποθήκευαν πολεμοφόδια και με την βοήθεια πυροβόλων ήλεγχαν τον κόλπο του Διαπορίου τον οποίον είχαν επίσης κλείσει με αλυσσίδες για να μη μπορούν να εισέρχονται σ' αυτόν τα εχθρικά υποβρύχια.

Μετά το πέρας του πολέμου και την αποχώρηση των Γερμανών από τη Λήμνο, οι μεταλλικές οροφές των γαλαριών αφαιρέθηκαν από τους Λημνιούς με αποτέλεσμα δεκάδες νυχτερίδες να βρουν καταφύγιο στις βραχώδεις οροφές τους!

Φεύγοντας αυτή τη φορά από το όμορφο νησί του βορείου Αιγαίου αναρωτήθηκα ποιες άλλες εκπλήξεις μου επιφυλάσσει άραγε ο φίλος μου Γιώργος Ελιάς στην επόμενη επίσκεψή μου.

 

Πηγή: ribansea.com

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018