Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε στην απάντηση του: «Εδώ και αρκετά χρόνια οι δημότες πληρώνουν μέσω του Δήμου μισθώματα για τη χρήση του γηπέδου απέναντι από το Αντώνιάδειο οικόπεδο που βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη. Και διερωτώμαι αν, ενόψει της αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου, ο νυν Πρόεδρος και Γραμματέας, νομιμοποιούνται να στέλνουν τέτοιες επιστολές. Αν ναι ας αιτηθούν και την διάλυση της σύμβασης που υπάρχει μεταξύ του Παλλημνιακού Ταμείου και του Δήμου Λήμνου για το γήπεδο ώστε να μην χρειάζεται να καταβάλουμε το ποσό των 6.000€ το χρόνο για να παίζουν τα παιδιά ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να γυμνάζονται στο κλειστό γυμναστήριο. Ας τα κάνουν όλα αυτά κι εμείς εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα αυτά»
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μύρινας.
Όπως πληροφορούμαστε στη συζήτηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Παλλημνιακού Ταμείου κ. Κακαρνιάς ο οποίος απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που του τέθηκαν από το τοπικό συμβούλιο. Ξεκαθάρισε πως με την επιστολή του, ζητάει απλά την υποβολή προτάσεων όμως το τοπικό συμβούλιο φαίνεται πως για να τοποθετηθεί επίσημα θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης και του Ταμείου και στη συνέχεια να προβεί σε επίσημη πρόταση για αξιοποίηση.
Update:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο της κοινότητας ξεκαθάρισε πως το τοπικό συμβούλιο συμφωνεί με την κοινωφελή χρήση του οικοπέδου, αλλά ζήτησε να επανέλθουν στο θέμα μετά την απόφαση του Μητροπολιτικού συμβουλίου.
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από τα όσα ειπωθήκαν μεταξύ της κ. Φωτοπούλου και του κ. Μαρινάκη