Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο»

banner roots

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο»
13.06.2020 | 14:53

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Δώστε αίμα και κάντε τον κόσμο υγιέστερο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

«Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου σας ενημερώνει, ότι αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Η ενημερωτική εκστρατεία του ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου, στοχεύει να υπογραμμιστεί η καθολική ανάγκη για ασφαλές αίμα στην παροχή υγειονομικής φροντίδας και στους ζωτικής σημασίας ρόλους που διαδραματίζουν οι εθελοντικές προσφορές αίματος για την επίτευξη του στόχου της υγειονομικής κάλυψης, παγκοσμίως, ώστε να διαμορφωθεί ένας υγιέστερος κόσμος. Ειδικότερα, η καμπάνια στοχεύει κυρίως: Να τιμήσει και να ευχαριστήσει τα άτομα που δίνουν αίμα συστηματικά και να ενθαρρύνει εκείνους που δεν έχουν ακόμη δωρίσει αίμα να ξεκινήσουν να προσφέρουν. Να τονίσει την ανάγκη για αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, να συμβάλλει στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος, καθώς και στην καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος. Να εστιάσει την προσοχή στη συμβολή των δωρητών στην κοινότητα, ως κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση της υγείας. Να καταδείξει την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος και να συνηγορήσει σχετικά με το ρόλο της στην παροχή αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης και στην επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης. Να ενισχύσει την υποστήριξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων εθνικών προγραμμάτων για το αίμα.

Με απώτερο στόχο την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα από 100% εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και την εξάλειψη των δοτών συγγενικού περιβάλλοντος, που δυστυχώς δίνουν αίμα μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για δικό τους άνθρωπο, κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη δράσεων προσέλκυσης για την αύξηση εθελοντών αιμοδοτών.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτών, σας ενημερώνουμε ότι μέσα Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου.

Για ακόμη μια φορά, να προσφέρουμε ένα "Δώρο Ζωής" προς τον άγνωστο συνάνθρωπό μας!!!».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το