Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΧΟΛ «Ήφαιστος» για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Δεν ξεχνάμε - Τιμάμε με τη σιωπή και τη σκέψη μας»

banner roots

ΧΟΛ «Ήφαιστος» για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Δεν ξεχνάμε - Τιμάμε με τη σιωπή και τη σκέψη μας»
18.05.2020 | 18:41

ΧΟΛ «Ήφαιστος» για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Δεν ξεχνάμε - Τιμάμε με τη σιωπή και τη σκέψη μας»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Οι φετινές ιδιαίτερες συνθήκες εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να στερούν από τον Χορευτικό Όμιλο Λήμνου «Ο Ήφαιστος» να τιμήσει με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης τη θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όμως η μνήμη παραμένει ζωντανή στη σκέψη και η τιμή αποδίδεται με τη σιωπή.

Αυτό τονίζει ο «Ήφαιστος» σε σχετική ανακοίνωση ενόψει της αυριανής επετείου. Αναλυτικά:

«101 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που ταυτίστηκε με τρομοκρατία, ομαδικές δολοφονίες, κρεμάλες, βιασμούς, λεηλασίες, εργατικά τάγματα, ξεριζωμό.

Η φετινή θλιβερή επέτειος τιμάται διαφορετικά, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, τιμάται σιωπηλά θα έλεγε κανείς, αλλά πάντα με σεβασμό στη μνήμη των 353.000 αγωνιστών και αθώων θυμάτων.

Το Τμήμα Ποντιακών χορών του Ομίλου μας δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εκδήλωση μνήμης στη θλιβερή επέτειο μιας και οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν.

Θα τιμήσουμε με την σιωπή και την σκέψη μας στην αλησμόνητη πατρίδα του Πόντου και στους Πόντιους αδελφούς μας που συνεχίζουν να διατηρούν μνήμες και παραδόσεις κρατώντας την φλόγα του Πόντου άσβεστη ,υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την Ποντιακή μουσικοχορευτική παράδοση κρατώντας τη σημαία του Πόντου περήφανα ψηλά κι εδώ στην ακριτική Λήμνο.

Ας θυμηθούμε κι ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα των Ποντίων αδελφών μας, ας νοιώσουμε περήφανοι για τη δύναμη τους να συνεχίζουν και να διατηρούν τις ποντιακές παραδόσεις, την όμορφη ντοπιολαλιά τους, τα τραγούδια και τους χορούς τους κι ας μη ξεχάσουμε ποτέ πως έφυγαν απ τον αγαπημένο τόπο και πήραν μαζί μόνο τη ψυχή τους, που ήταν τόσο δυνατή ώστε τους έδωσε φτερά για να κρατούν τον Πόντο ως "άστρον φωτεινόν όψε σήμερον και πάντα……"».

 

xol ifaistos genoktonia pontion limnos poster

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel