Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ: «Θέμα υπηρεσιακό και του Υπουργείου η έγκαιρη επιστροφή των εκπαιδευτικών στη Λήμνο»

the roots web banners 06

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ: «Θέμα υπηρεσιακό και του Υπουργείου η έγκαιρη επιστροφή των εκπαιδευτικών στη Λήμνο»
27.04.2020 | 14:54

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ: «Θέμα υπηρεσιακό και του Υπουργείου η έγκαιρη επιστροφή των εκπαιδευτικών στη Λήμνο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Απάντηση στον Έπαρχο Λήμνου, εξέδωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου, αναφέροντας πως η έγκαιρη επιστροφή των δασκάλων και καθηγητών στην Λήμνο, ώστε να έχουν περάσει ήδη 14ημέρες σε αυτοπεριορισμό, πριν την επαφή με τους μαθητές τους, για τη μη μετάδοση του Covid – 19, είναι εκτός της αρμοδιότητας τους.

Η απάντηση αναφέρει:

Κ. Έπαρχε,

σχετικά με το αίτημα για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία που μας απευθύνατε και που ασφαλώς συμφωνούμε με αυτό, έχουμε να πούμε τα εξής:

  • Αυτή τη στιγμή δε λείπουν όλοι οι εκπαιδευτικοί εκτός Λήμνου. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο νησί.
  • Το θέμα αυτό είναι υπηρεσιακό και εκτός των αρμοδιοτήτων των σωματείων των εκπαιδευτικών. Επομένως η επιστολή θα πρέπει να απευθυνθεί στους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Κυρίως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ανακοινώσει έγκαιρα, τουλάχιστον 20 ημέρες πριν, τις ημερομηνίες επανέναρξης των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ), ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και ασφαλής επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία, με τήρηση της 14ημερης καραντίνας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel