Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανακοίνωση Γ.Υ-Κ.Υ Λήμνου σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών
Ανακοίνωση Γ.Υ-Κ.Υ Λήμνου σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών
01.04.2020 | 13:15

Ανακοίνωση Γ.Υ-Κ.Υ Λήμνου σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

 Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι η διακοπή του εμβολιασμού, ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επίνοσων ατόμων, να αυξήσει την πιθανότητα επιδημικής έξαρσηςνοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή και τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα (24/3/2020) που αφορούν τον SARS-CoV-2, καθώς και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμώνσυστήνει προσωρινά τα εξής:

  1. Σε παιδιά ηλικίας 0-2 ετών διενεργούνται οι εμβολιασμοί έγκαιρα στο καθιερωμένο εμβολιαστικό σχήμα . Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιούνται χωρίς καθυστέρηση οι εμβολιασμοί έναντι Di, Te, aP, IPV, Hib, MMR, PCV13 και MenC.
  2. Στα παιδιά ηλικίας >2 ετών, τα οποία είναι πλήρως εμβολιασμέναγια την ηλικία τους, οι αναμνηστικοί και λοιποί εμβολιασμοί μπορούν να αναβάλλονται για βραχύ χρονικό διάστημα (μερικών εβδομάδων) και να προγραμματίζονται εκ νέου.
  3. Ο προγραμματισμός των εμβολιασμώνθα πρέπει να περιλαμβάνει καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, έτσι ώστε η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Γενικές οδηγίες:

  1. Σε παιδιά με συμπτώματα λοίμωξηςαναπνευστικού, ο εμβολιασμός αναβάλλεται για χρονικό διάστημα 1-2 εβδομάδων έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.
  2. Ο συνοδός του παιδιού θα πρέπει να είναι ένας και να μην παρουσιάζει πυρετόή σύμπτωμα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης. Την ημέρα του εμβολιασμού δεν θα πρέπει να προσέρχονται και τα αδέλφια.
  3. Η τήρηση των ραντεβούείναι σημαντική και θα πρέπει να έχουν ικανή χρονική απόσταση μεταξύ τους με στόχο η αίθουσα αναμονής να είναι κενή.

       Κατόπιν τούτου οι εμβολιασμοί θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στα Εξωτερικά Ιατρεία του Παιδιατρικού τμήματος από τις 10:00π.μ μέχρι και τις 13:00μ.μ. και τα ραντεβού θα κλείνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 22543-50495 ανά 30 λεπτά αυστηρά.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018