Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θ. Λούκας: Πώς θα γίνεται στο εξής η συνταγογράφηση φαρμάκων | Δημιουργείται λογαριασμός για δωρεές προς ενίσχυση του νοσοκομείου (audio)

the roots web banners 06

Θ. Λούκας: Πώς θα γίνεται στο εξής η συνταγογράφηση φαρμάκων | Δημιουργείται λογαριασμός για δωρεές προς ενίσχυση του νοσοκομείου (audio)
24.03.2020 | 19:02

Θ. Λούκας: Πώς θα γίνεται στο εξής η συνταγογράφηση φαρμάκων | Δημιουργείται λογαριασμός για δωρεές προς ενίσχυση του νοσοκομείου (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Νεότερη ενημέρωση για το θέμα του κορωνοϊού πραγματοποίησε μέσω του FM 100 και της εκπομπής της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας.

Ο κ. Λούκας απάντησε σε απορίες των ακροατών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πηγές που επιλέγουν για την ενημέρωσή τους.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου έδωσε διευκρινίσεις και οδηγίες για την άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων και σημείωσε πως εναλλακτικά, σε περίπτωση που οι ασθενείς συναντούν δυσκολίες στη διαδικασία αυτή, μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους με τον εξής τρόπο:

  1. Τηλεφωνούν στον γιατρό τους δίνοντάς του τον ΑΜΚΑ και πληροφορώντας τον για τα φάρμακα τα οποία επιθυμούν να συνταγογραφηθούν.
  2. Ο γιατρός θα γράφει τη συνταγή και θα δίνει στον ασθενή έναν κωδικό (κωδικός συνταγής), με τον οποίο ο ασθενής θα μπορεί να εκτελέσει τη συνταγή στο φαρμακείο.
  3. Προκειμένου οι ασθενείς να περιορίσουν τον χρόνο παραμονής τους εντός του χώρου του φαρμακείου, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον φαρμακοποιό τους δίνοντας τον κωδικό της συνταγής. Ο φαρμακοποιός θα ετοιμάζει τη συνταγή και ο ασθενής θα μεταβαίνει στο φαρμακείο μόνο για πάρει τα φάρμακά του και να πληρώσει το αντίτιμό τους.

Ο κ. Λούκας αποκάλυψε, επίσης, πως σε συνεργασία με το Επαρχείο Λήμνου και στα πρότυπα μεγάλων ιατρικών συλλόγων της χώρας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου προχωρά στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού, στον οποίο θα μπορεί, όποιος επιθυμεί, να καταθέτει χρήματα με πλήρη διαφάνεια, τα οποία θα διατίθενται για την αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο Λήμνου.

Τέλος, ξεκαθάρισε για ποιον λόγο δεν πραγματοποιείται θερμομέτρηση των αφιχθέντων στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, εξήγησε τι θα πρέπει να κάνουν όσοι καταφθάνουν στο νησί και απάντησε σε γενικές ερωτήσεις σχετικά με τον Covid-19.

Ακούστε όσα είπε:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το