Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ταξίδι με πλοίο: Τι αλλάζει στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων

banner roots

Φωτογραφία: Thanasis Lamproudis Φωτογραφία: Thanasis Lamproudis
06.02.2020 | 17:33

Ταξίδι με πλοίο: Τι αλλάζει στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με το Π.Δ. 102/2019 (Α' 182) τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 23/1999 «Καταγραφή των ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς ή από Ελληνικούς λιμένες σύμφωνα με την Οδηγία 98/41/EK/1998», όπως ενημερώνει το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Pravlis Travel».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, οι οποίες έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, είναι υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας, η προσθήκη των στοιχείων της ιθαγένειας και της ημερομηνίας γέννησης κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Ως εκ τούτου, για να είναι δυνατή η καταγραφή των επιβαινόντων, τα εισιτήρια εκδίδονται ονομαστικά και ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να προσκομίζει τα ακόλουθα: - ΕΠΩΝΥΜΟ - ΟΝΟΜΑ (ολογράφως) - ΦΥΛΟ: ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (π.χ GR) - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (Ημέρα/Μήνας/Έτος).

Εκτός από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να δηλώνονται στο πρακτορείο έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που χρειάζονται ειδική φροντίδα ή βοήθεια που θα μπορούσαν να χρειαστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, είναι σημαντικό οι επιβάτες κατά την έκδοση των εισιτηρίων, να ενημερώνουν το πρακτορείο έκδοσης για τον αριθμό του τηλεφώνου τους (κατά προτίμηση κινητό) ούτως ώστε να ειδοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης, π.χ. απαγόρευσης απόπλου λόγω καιρού κλπ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel