Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Λήμνου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας
ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Λήμνου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας
29.01.2020 | 18:41

ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσοκομείο Λήμνου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το πρόσφατο περιστατικό κατεπείγουσας αερομεταφοράς γυναίκας από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της ηπειρωτικής χώρας με αεροσκάφος της Interamerican, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μετά και τη σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Λήμνου για την Υγεία, η οποία κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους φορείς.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία:

«Το Νοσοκομείο Λήμνου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας. Σώθηκε σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό επειδή κινητοποιήθηκαν οι πάντες.

Την Τετάρτη 22/1 7 πμ προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος, γιατί ο μοναδικός γιατρός με οργανική θέση είχε ασθένεια και στην συνέχεια ρεπό. Ήταν ένας Αγροτικός Γιατρός και ένας Γενικός Γιατρός. Ειδοποίησαν ιδιώτη Παθολόγο που έχει σύμβαση με το Νοσοκομείο ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο.

Κρίθηκε σκόπιμο να επιληφθεί του περιστατικού Καρδιολόγος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Κλήθηκε Ιδιώτης Καρδιολόγος που έκρινε ότι είναι επείγουσα και αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο με καρδιολογική κάλυψη. Λόγω καθυστέρησης της αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ (είπαν ότι θα πάρει πάνω από τρεις ώρες), κλήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο και μετέφερε τον ασθενή.

Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται με έναν Νεφρολόγο που δουλεύει δύο μήνες συνέχεια. 25 ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση.

Αναισθησιολόγος είναι ένας επικουρικούς ιατρός. Έρχεται κάποιες ημέρες ένας Αναισθησιολόγος από άλλα νοσοκομεία για να ξεκουραστεί.

Ουσιαστικά δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας. Η επικουρική Αναισθησιολόγος που υποσχέθηκαν δεν έφτασε ποτέ στο νησί».

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018