Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ Λήμνου: Να εξαιρεθούν τα σωματεία από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

banner roots

ΣΕΠΕ Λήμνου: Να εξαιρεθούν τα σωματεία από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων
07.11.2019 | 18:45

ΣΕΠΕ Λήμνου: Να εξαιρεθούν τα σωματεία από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου με αίτημα την εξαίρεση των σωματείων από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

Να εξαιρεθούν τώρα τα σωματεία από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να εφαρμόσει, το άρθρο 20 του νόμου 4557/2018 της προηγούμενης κυβέρνησης, που αφορά την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις».

Με τις εν λόγω διατάξεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδικό ηλεκτρονικό μητρώο τα στοιχεία των προεδρείων των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και μάλιστα η μη συμμόρφωση τους επιφέρει εξοντωτικά πρόστιμα για τα ίδια τα σωματεία. Ύστερα από παρεμβάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών δόθηκε παράταση ενός μήνα για την καταγραφή των σωματείων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις να εξισώσουν τα σωματεία των εργαζομένων με κάθε είδους νομικά πρόσωπα επιχειρηματικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού, εθνικού, αθλητικού χαρακτήρα ακόμα και ΜΚΟ. Τώρα φτάνουν στο σημείο να τα εξομοιώνουν με «εγκληματικές οργανώσεις, με οργανώσεις που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Μέσα από τον υποτιθέμενο οικονομικό έλεγχο των σωματείων στοχεύουν στον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο τους και σε τελευταία ανάλυση στον πολιτικό τους έλεγχο.

Το λέμε για μια ακόμα φορά. Τα σωματεία δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν χρηματοδοτούνται από χορηγούς, ούτε από το κράτος. Τα μοναδικά έσοδα τους είναι οι συνδρομές των μελών τους και μάλιστα από το υστέρημα τους. Στα ίδια τους τα μέλη λογοδοτούν και όχι στην εφορία και στους εργοδότες.

Απαιτούμε τώρα να εξαιρεθούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από την υποχρέωση καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να κάνουν τώρα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εξαίρεση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων από την υποχρέωση της δήλωσης στο Μητρώο.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Έξω οι εργοδότες και το κράτος από τα σωματεία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel