Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος – 21ος αιώνας» μέσα από το ΛτΕ του νησιού

banner roots

«Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος – 21ος αιώνας» μέσα από το ΛτΕ του νησιού
06.11.2019 | 13:56

«Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος – 21ος αιώνας» μέσα από το ΛτΕ του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Λήμνου, ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Η μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου 19ος – 21ος αιώνας».

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποδράσης 19.2.4.4. του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Α.Ε. ΟΤΑ.

Η σύμβαση, η οποία υπεγράφη στις 18.10.2019, αφορά την υλοποίηση της ως άνω εκδήλωσης που σκοπό έχει την ανασκόπηση των μουσικών παραδόσεων του τόπου μας, την ανάδειξη της ιδιαιτερότητάς και σπουδαιότητάς τους, των επιρροών που τις διαμόρφωσαν και την εξέλιξή τους στο χρόνο.

Οι παραδόσεις, οι ρίζες δηλαδή που μας συγκρατούν και πάνω στις οποίες αναπτυσσόμαστε, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική μας ταυτότητα, επηρεάζουν την καθημερινότητά και την ποιότητα ζωής μας. Οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αξιολογούμε.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου με την εκδήλωση αυτή επιδιώκει να αναδείξει τη μουσική φυσιογνωμία της Λήμνου, ανθρώπους, γεγονότα και συγκυρίες που τη διαμόρφωσαν, μέσα από τεκμηριωμένη έρευνα και παρουσία εξειδικευμένων προσώπων στη μουσική και στη λαογραφία.

Η ευκαιρία χρηματοδότησης για ένα τέτοιο εγχείρημα από το πρόγραμμα LEADER, αποτέλεσε μια ιδανική συγκυρία τόσο για τους σκοπούς του Σωματείου όσο και για τους στόχους του Τοπικού Προγράμματος, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις που σχετίζονται με τα τοπικά δεδομένα.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου, προσανατολίζεται πάντα στην αξιοποίηση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξη του πολιτιστικού έργου στην τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel