Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παρεμβάσεις ΕΛΜΕ Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων

banner roots

Παρεμβάσεις ΕΛΜΕ Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων
05.11.2019 | 18:45

Παρεμβάσεις ΕΛΜΕ Λήμνου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων στις 3 Νοεμβρίου για τη διεκδίκηση μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του σωματείου:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου για να συζητηθεί, προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Χάρη στην παρουσία αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσο από την πρωτοβάθμια όσο και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια ενημέρωση για το θέμα από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και αναπληρωτή εκπαιδευτικό, Ανδρέα Ξυπτερά. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αποφασίστηκε το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών να απασχολήσει την ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ:

Επίσης, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού τμήματος στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και άλλων συλλόγων, Πανελλαδική Σύσκεψη 38 εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών). Στόχος της σύσκεψης ήταν να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία νέων αγώνων με αιχμή το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών οι οποίοι κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες. Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης των αγώνων και υπέρβασης των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΟΛΜΕ, οι οποίες σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην επίθεση που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ τοποθετήθηκε ο γραμματέας της, Αλέξης Ρίζος. Δείτε την τοποθέτηση στο παρακάτω βίντεο:

Το σύνολο των τοποθετήσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel