Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία του Κλουζό «Οι Διαβολογυναίκες»

banner roots

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία του Κλουζό «Οι Διαβολογυναίκες»
27.09.2019 | 19:09

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία του Κλουζό «Οι Διαβολογυναίκες»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου σάς προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Ανρί-Ζορζ Κλουζό «Οι Διαβολογυναίκες» (Les Diaboliques), με την οποία ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο, μια συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η ταινία αποτελεί το καλλιτεχνικό αποκορύφωμα του σκηνοθέτη της, ενώ διατηρείται ακλόνητη σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών που δημοσιεύονται κατά καιρούς. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό φιλμ νουάρ θρίλερ που το «ζήλευε» κι αυτός ακόμα ο μετρ του είδους, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος δήλωνε αιώνιος θαυμαστής της ταινίας του Κλουζό. Η ταινία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτη τη απαράμιλλη γοητεία της, με τη μουντή ατμόσφαιρα, η οποία αποπνέει μία αδιόρατη απειλή, για τις ηρωίδες, την καταπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία, την αξιοποίηση του ντεκόρ (ένα αχανές δαιδαλώδες έρημο σχολείο) και βεβαίως τις συνεχείς ανατροπές και το αναπάντεχο φινάλε, που για χρόνια αφήνει άναυδους τους θεατές. Εντυπωσιάζουν επίσης και οι λεπτοδουλεμένοι χαρακτήρες, ιδίως των δύο πρωταγωνιστριών (Σινιορέ, Κλουζό), που είναι αξιοθαύμαστες και οι ερμηνείες τους θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στην προβολή της Κυριακής συνεχίζεται η συνεργασία της Λέσχης με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λήμνου «Η Ένωση», ο οποίος προσφέρει δωρεάν κρασί για όλες τις φίλες και τους φίλους της Λέσχης που θα παρακολουθήσουν την ταινία. Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου ευχαριστεί επίσης τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την παραχώρηση του «Μαρούλα» και, κυρίως, όλα τα μέλη και τους φίλους της για τη διαρκή υποστήριξή τους.

 

Diaboliques Poster Final

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel