Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μύθοι και αλήθειες: Από ποια ηλικία μπορεί να ασχοληθεί το παιδί μου με τη μουσική;
Μύθοι και αλήθειες: Από ποια ηλικία μπορεί να ασχοληθεί το παιδί μου με τη μουσική;
19.08.2019 | 14:51

Μύθοι και αλήθειες: Από ποια ηλικία μπορεί να ασχοληθεί το παιδί μου με τη μουσική;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

του Παντελή Ζαφείρη, Μουσικοπαιδαγωγού,  Διευθυντή Λημνιακού Ωδείου

Η σημασία της μουσικής στην παιδική ανάπτυξη δίνει την δυνατότητα της ορθής εξέλιξης του παιδικού εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόληση με τη μουσική κρίνεται απαραίτητο να ξεκινά όσο το δυνατό νωρίτερα στη ζωή μας.

Στο Λημνιακό Ωδείο, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να ενταχθούν στα ολιγομελή τμήματα των πρωτοποριακών συστημάτων παιδαγωγικής Teddy (από 2 έως 4 ετών) και Junior Music Course (από 4 έως 6 ετών) αφού πρώτα παρακολουθήσουν ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα.

received 383145735727327

Ένα μικρό αρκουδάκι, ο Teddy, χαρίζει το όνομα του στο σύστημα αυτό. Τώρα, που χαίρεστε με κάθε νέα του λέξη δώστε την δυνατότητα να ανακαλύψετε μαζί του "κρυφά" ταλέντα. Φανταστείτε λοιπόν, τα παιδιά σας να τραγουδούν, να χορεύουν, να αφουγκράζονται τη μουσική. Είναι κάτι που τους προσφέρει ασφάλεια, ικανοποίηση και ηρεμία. Επιπλέον, το σημαντικό ερέθισμα της μουσικής θα τους βοηθήσει να μεταβούν ευκολότερα στα άλματα ανάπτυξης τους. Η συμμετοχή ενός γονέα στο μάθημα κρίνεται απαραίτητη, αφού στο νήπιο παρέχει ασφάλεια ενώ παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ενθάρρυνση του να εκφραστεί.

Στο Junior Music Course μια ποικιλία μουσικών ακουσμάτων βοηθούν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται το μουσικό ήχο της νότας και να βιώνουν τον ρυθμό. Κύριο εργαλείο εκμάθησης είναι το τραγούδι ενώ ένας μαγνητικός πίνακας και διάφορα μουσικοκινητικά όργανα ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός μικρού μουσικού που πατά στα πρώτα βήματα του.

received 488582081968943

Η φαντασία μέσα στο πλαίσιο της ομάδας, προφέρει στους μικρούς σπουδαστές την χαρά της υπευθυνότητας και της αυτοσυγκέντρωσης, εργαλεία χρήσιμα για τη σχολική τους ζωή. Επιπλέον, μακροχρόνιες έρευνες στα σχολεία έδειξαν ότι μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική αποκτούν οξύτερη λογική-μαθηματική σκέψη ενώ παρουσιάζουν αρμονικότερη κοινωνική συμπεριφορά.

Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική στα εξειδικευμένα τμήματα του Λημνιακού Ωδείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα του Ωδείου μας limniakoodeio.com , στην σελίδα μας στο Facebook καθώς στο τηλέφωνο 2254027998 μπορείτε να κρατήσετε θέση σε δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα για τα συστήματα Teddy και Junior Music Course.

received 2340464546174974

odeio

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018