Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά
Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά
13.08.2019 | 12:58

Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο ΣΕΠΕ Λήμνου με επιστολή του προς το ΠΥΣΠΕ Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να λειτουργήσει και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 5/θέσιο.

Όπως αναφέρει η επιστολή:  Συγκεκριμένα, στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, η διορισμένη πλειοψηφία, αφού απέρριψε αρχικά την πρόταση του εκλεγμένου με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αιρετού για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του νομού με πληθυσμό μαθητών 40-45 ως 6/θέσια, απέρριψε στη συνέχεια και την πρόταση του ίδιου αιρετού για να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 6/θέσιο, όπως το ίδιο είναι και η οργανικότητά του.
 
Οι λόγοι που πρόβαλε ο αιρετός για να υποστηρίξει την πρότασή του ήταν :
 
• Το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά προέρχεται από συγχώνευση με τα Δημοτικά Σχολεία Τσιμανδρίων και Πορτιανού με την προοπτική να λειτουργεί ως 6/θέσιο και όχι ως υποβαθμισμένο 5/θέσιο. 
 
• Είναι σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών της Γ΄ τάξης να διδαχθούν πρώτα την ύλη της Δ΄ τάξης για τα μαθήματα της Γλώσσας, της Ιστορίας και άλλα, χωρίς να έχουν διδαχθεί πρώτα την ύλη της Γ΄ τάξης. Αυτό θα συμβεί με τη συνδιδασκαλία των Γ΄ και Δ΄ τάξεων όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου. 
 
• Υπάρχουν δημοτικά σχολεία στο νομό που έχουν παραπλήσιο συνολικό αριθμό μαθητών, αλλά και τάξεις των 4 και 5 μαθητών που δεν απέχουν πολύ από τους 3 μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά. Όπως τόνισε ο αιρετός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καλά κάνουν και διατηρούν τα σχολεία αυτά ως 6/θέσια, αλλά ας κάνουν το ίδιο και με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά.
   
Η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απέρριψε τους παραπάνω λόγους, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση μέλους της πλειοψηφίας ότι είναι «αντιπαιδαγωγικό» να λειτουργεί τάξη με 3 μαθητές τη στιγμή που θεωρεί «παιδαγωγικό» σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια να λειτουργεί τάξη με 4 μαθητές! Κρύβουν τον πραγματικό λόγο της υποβάθμισης του σχολείου που είναι κατά τη γνώμη μας η εξυπηρέτηση της πολιτικής της ¨εξοικονόμησης¨ εκπαιδευτικών στα πλαίσια του  σχολείου της αγοράς.
  Καταγγέλλουμε στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά την απαράδεκτη αυτή στάση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.
 
  Καλούμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να πάρει πίσω τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά και να αποφασίσει τη λειτουργία του ως 6/θέσιου.
 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018