Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΕΠΕ Λήμνου: «Διπλή μοριοδότηση για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και ΚΕΣΥ»
ΣΕΠΕ Λήμνου: «Διπλή μοριοδότηση για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και ΚΕΣΥ»
22.07.2019 | 21:17

ΣΕΠΕ Λήμνου: «Διπλή μοριοδότηση για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και ΚΕΣΥ»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την αναγνώριση της διπλής μοριοδότησης για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και ΚΕΣΥ ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης».

Ειδικότερα, στη σχετική επιστολή του συλλόγου προς το υπουργείο αναφέρεται:

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις διαμαρτυρίες αναπληρωτών συναδέλφων που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και δεν θα μετρήσει η διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους σύμφωνα με το νέο νόμο για τα κριτήρια διορισμών-απολύσεων των αναπληρωτών.

Οι συνάδελφοι που επέλεξαν να εργαστούν στις εσχατιές της χώρας και στα νησιά με το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης, μένουν τώρα μετέωροι με την επιλογή της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να τους στερήσει και αυτό το ελάχιστο κίνητρο και αυτό αποτελεί μια ακόμα κατάφορη αδικία προς αυτούς τους συναδέλφους.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, οι αναπληρωτές συνάδελφοι που εργάστηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στο ΚΕΣΥ Λήμνου το οποίο μαζί με τα άλλα ΚΕΣΥ συμπεριλαμβάνεται στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το ΦΕΚ 3941/2018 και το οποίο ως ΙΑ κατηγορίας έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο όπως και οι άλλες σχολικές μονάδες της αντίστοιχης κατηγορίας, αυτό δεν έγινε και αποτελεί κατάφορη αδικία για τους αναπληρωτές συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν στο ΚΕΣΥ Λήμνου.

Απαιτούμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  • Να μετρήσει η διπλή μοριοδότηση για των διορισμό εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία
  • Να μετρήσει ο χαρακτηρισμός του ΚΕΣΥ Λήμνου ως δυσπρόσιτο όπως και για τις άλλες σχολικές μονάδες της αντίστοιχης (ΙΑ) κατηγορίας.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018