Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κραυγή απόγνωσης καρκινοπαθούς από τη Λήμνο: «Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα ογκολόγο»
Κραυγή απόγνωσης καρκινοπαθούς από τη Λήμνο: «Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα ογκολόγο»
19.07.2019 | 23:06

Κραυγή απόγνωσης καρκινοπαθούς από τη Λήμνο: «Το νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα ογκολόγο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Έκκληση στους αρμόδιους φορείς απευθύνει η Βαρβάρα Καραμαλάκη, μία εκ των καρκινοπαθών στη Λήμνο, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του νησιού αφού μεταξύ των άλλων ειδικοτήτων, σε αυτό δεν υπηρετεί ούτε ογκολόγος.

Την επιστολή της κ. Καραμαλάκη διάβασε ο στρατιωτικός ιατρός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Θωμάς Λούκας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο «Μαρούλα» για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας.

Η επιστολή της Καραμαλάκη αναλυτικά:

Ονομάζομαι Καραμαλάκη Βαρβάρα,

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο για τις χημειοθεραπείες που κάνω τα 2 τελευταία χρόνια.

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου σαν καρκινοπαθής να αναφέρω τα προβλήματα υγείας που με ταλαιπωρούν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας.

Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Θωμά Λούκα που όλο αυτό το διάστημα με βοήθησε με τον τρόπο του καθώς και που δέχτηκε να μεταφέρει στο κοινό αυτά που είχα να πω.

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να δηλώσω ότι το νοσοκομείο της Λήμνου έχει γίνει και δεύτερο σπίτι μου διότι κάθε 15 ημέρες βρίσκομαι εκεί για τις χημειοθεραπείες μου. Δυστυχώς από την τελευταία μου νοσηλεία ενημερώθηκα ότι οι χημειοθεραπείες δεν δύναται να πραγματοποιούνται πλέον στο νοσοκομείο καθώς ο παθολόγος θα πάψει να τις εκτελεί διότι δεν είναι αρμοδιότητα του λόγω ειδικότητας. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ασθενείς είναι πολλοί ενώ οι γιατροί είναι λίγοι, αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του φόρτου εργασίας που αντιστοιχεί σε κάθε γιατρό.

Επιπλέον δεν είναι δυνατόν οι ασθενείς να πρέπει να μετακινούνται τόσο συχνά εκτός νησιού πόσο μάλλον το οικογενειακό περιβάλλον και το εισόδημα δεν το επιτρέπουν. Η ψυχολογία μας και το κουράγιο μας δεν μας το επιτρέπουν πλέον.

Η λέξη ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ακούγεται συχνά από το στόμα των ανθρώπων που σχετίζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με τον καρκίνο είτε είναι ασθενείς, είτε γιατροί. Ο ασθενής που πάσχει από καρκίνο παίζει με τον χρόνο. Είναι αγώνας αντοχής, σε ένα τέτοιο αγώνα λοιπόν τα προβλήματα και οι δυσκολίες έχουν την τάση να συσσωρεύονται, δημιουργώντας μεγάλα εμπόδια που επηρεάζουν την ψυχολογία των ασθενών που όπως υπενθυμίζουν συχνά οι γιατροί, παίζει βασικό ρόλο στη θεραπεία.

Το νοσοκομείο χρειάζεται ογκολόγο όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους εμάς που κάθε μέρα δίνουμε αυτή τη σκληρή μάχη. Έχουμε ανάγκη την ΑΜΕΣΗ διάγνωση, την ΑΜΕΣΗ ενημέρωση, την ΑΜΕΣΗ θεραπεία.

Αυτά ήθελα να ακουστούν στην παρούσα συνεδρίαση.

Επίσης θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Κοτσώνη και την κ. Κιτρομυλίδη οι οποίοι δέχτηκαν να αναλάβουν τις χημειοθεραπείες μας καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσηλευτές του νοσοκομείου για την άψογη και άμεση εξυπηρέτηση.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018