Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΙΝΑΛ Λήμνου: «Η αλήθεια είναι ότι επι ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε πέτρα πάνω στην πέτρα»
ΚΙΝΑΛ Λήμνου: «Η αλήθεια είναι ότι επι ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε πέτρα πάνω στην πέτρα»
02.07.2019 | 12:36

ΚΙΝΑΛ Λήμνου: «Η αλήθεια είναι ότι επι ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε πέτρα πάνω στην πέτρα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λήμνου του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τα σποτάκια και τα φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

         Καλά κάνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και εκδίδει-διανέμει στο λαό «χιουμοριστικά» σποτάκια και φυλλάδια που αφορούν το κυβερνητικό έργο στη Λήμνο!!! Τα έχουμε, ως κάτοικοι της Λήμνου, απόλυτη ανάγκη σαν αντίδοτο στην κατήφεια μας !!!        Δυστυχώς δεν αρκούν όμως για να καλύψουν την απραξία και την ανυπαρξία του κράτους στο νησί μας, σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως.

  • Βαφτίζουν το ανελέητο κυνηγητό των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων της Λήμνου, που έχουν δει τους τζίρους τους να μηδενίζονται, ως δήθεν τήρηση της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. Ξεχνούν ασφαλώς να αναφέρουν την αύξηση του ΦΠΑ από το 17% στο 24%, που είχε σαν αποτέλεσμα να πλήττονται κυρίως τα μεσαία και τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Ένα μέτρο του δικού τους μνημονίου, που το υπερασπίστηκαν με πάθος, προσπαθώντας μάλιστα να αποδείξουν ότι ο μειωμένος ΦΠΑ δεν ήταν και τόσο αποτελεσματικός και αν καταργήθηκε δεν τρέχει και τίποτα!!! Ξεχνούν να μας διαφημίσουν την αύξηση της φορολογίας, της προκαταβολής φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Τολμούν και απευθύνονται στους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν με δικό τους νόμο καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και μειώθηκαν οι συντάξεις των 600 ευρώ στα 450 και πιο κάτω…
  • Τολμούν και απευθύνονται στις νέες και στους νέους της Λήμνου όταν επί των ημερών τους καμιά κίνηση δεν έγινε ώστε να έρθει έστω μια επένδυση στο νησί για να «ανοίξουν» δουλειές. Όσες έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και οι προϋπάρχουσες, λειτουργούν με την αγωνία της επόμενης ημέρας και της επιβίωσης.
  • Τολμούν και απευθύνονται στους αγρότες που πλήττονται βάναυσα από την ανυπαρξία της αγροτικής τους πολιτικής και βουλιάζουν στα χρέη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές κι ας έχουν μειωθεί. Ούτε για αναδασμούς έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση-δεν έχουν καν ασχοληθεί- ούτε την προώθηση κάποιου προϊόντος της Λήμνου κατάφεραν-δεν έχουν ούτε με αυτό ασχοληθεί !!!
  • Εκεί όμως που πραγματικά δίνουν «ρέστα» είναι στις χρηματοδοτήσεις έργων, έστω και αυτών των ελάχιστων που διαφημίζουν (Πολιόχνη , Καβείριο, Εκκλησίες…). Όλες προέρχονται από το ΕΣΠΑ ή είναι παλαιότερων ετών (φρούριο Μύρινας) !!!! Μια απλή περιήγηση, από περιέργεια, στο διαδίκτυο το αποδεικνύει. Ακόμα και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η είσοδος νέων εταιρειών στις γραμμές μας, είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης!!!
  • Τουλάχιστον αν πήραν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό κάποιοι μεμονωμένοι «ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ» & σύλλογοι χαλάλι τους και μπράβο τους!!!

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ: «ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ»

  • Στο φλέγον ζήτημα της εκπαίδευσης και στους έγκαιρους διορισμούς αναπληρωτών: Τους παραπέμπουμε στις οργισμένες ανακοινώσεις των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης για τα κενά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο νησί μας. Διορισμοί αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ !!! Καλώς έγιναν αν δεν είχαν από που αλλού να τους χρηματοδοτήσουν αλλά ας σκεφτούν ότι οι εύκολες λύσεις επιβαρύνουν πάντα τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και στερούν πόρους και από άλλους ζωτικής σημασίας τομείς της οικονομίας, στους οποίους απευθύνονται συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Κι όσο για μόνιμους διορισμούς, όπως ισχυρίζονται ούτε λόγος… Μετριούνται ετησίως σε λιγότερους από 100 περίπου σε όλη τη χώρα, σε όλες τις βαθμίδες …(επίσημα στοιχεία που δεν αποκρύπτονται). Έφτασαν να χρησιμοποιούν την πρόσληψη 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών ως προεκλογικό όπλο και μέσο πίεσης, όταν γνωρίζουμε ότι με το 3ο δικό τους μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμό τους πρόγραμμα έχουν παρατείνει τη δέσμευση της χώρας για προσλήψεις 1: 5 (παραπέμπουμε στο δελτίο τύπου της 7-6-2019 της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα προαναφερθέντα ψεύδη τους!!!)
  • Εντύπωση μας προκαλεί που μέσα σε ολόκληρο φυλλάδιο δεν βρήκαν μια σειρά να γράψουν για τον τομέα της Υγείας στη Λήμνο!!! Θα το ξέχασαν , ως φαίνεται… Δεν πειράζει !!! Ευτυχώς, δεν ξεχνά ο λαός της Λήμνου το κατάντημα του Νοσοκομείου μας αφού κάθε μέρα κι ένα περιστατικό μας υπενθυμίζει τα «έργα και τις ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες τους για την άθλια κατάστασή του.

       «Ζούμε στη Λήμνο, στον πιο ωραίο τόπο! Να πετύχουμε ανάπτυξη, αλλά να μην τον καταστρέψουμε. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους. Αυτό είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

       Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη. Δε μας το αναλύετε και λίγο πιο πολύ; Μυστικό το έχετε ;

 

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΗΜΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ -ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ !!!

   Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε τον ανεξάρτητο ΑΣΕΠ, που αυτοί καταρράκωσαν με διορισμούς φίλων, συντρόφων, συζύγων και μετακλητών, γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω, προσπαθώντας «να πάρουν όχι μόνο την διακυβέρνηση αλλά και την εξουσία ». Δεν τους επιτρέπουμε να κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία, με τον διχαστικό τους λόγο και τα απροκάλυπτα ψέματά τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε το Λημνιακό Λαό, να γυρίσει την πλάτη στις ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» που θέλει να μας ξεγελάσει για δεύτερη φορά, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κατόπιν υπερήφανης διαπραγμάτευσης» είναι υπεύθυνος που θα έχουμε μνημόνιο μέχρι το 2060 .

Να γυρίσουν την πλάτη όμως και στα εκβιαστικά διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να ξεχάσει τις ευθύνες της υπερχρέωσης της Ελλάδας από τη διακυβέρνηση Καραμανλή (πρώην αγαπημένο, πρόσφατα εχθρό του κου Τσίπρα), τα Ζάππεια του 2012, την έλλειψη συναίνεσης για να βγει μια ώρα γρηγορότερα η χώρα από την κρίση!

Να υποστηρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα σε πολιτικές που είναι αντίθετες με το συμφέρον των πολλών.

Τη μόνη δύναμη που δεν δίστασε να αναλάβει τη διάσωσης της χώρας όλα τα χρόνια της κρίσης, κρατώντας την όρθια, με το κράτος να λειτουργεί, τις τράπεζες ανοιχτές και με εγγυημένα τα εισοδήματα, τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018