Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ Λήμνου: «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου»
ΚΚΕ Λήμνου: «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου»
18.06.2019 | 17:09

ΚΚΕ Λήμνου: «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο νοσοκομείο Λήμνου με την αδικαιολόγητη ματαίωση χειρουργείων και την μείωση των παθολόγων ιατρών σε ένα, συνεχίζεται η υποβάθμιση του νοσοκομείου Λήμνου, παρά τις προσπάθειες δικαιολόγησης και ωραιοποίησης της κατάστασης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Υγείας και τις διορισμένες απ’ αυτό Διοικήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

Και προσθέτει: «Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού μας, η ευθύνη ανήκει διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ σήμερα), ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα κόμματα που είτε τις στήριξαν, είτε ψήφισαν τα μνημόνια (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ).

Οι ηγεσίες όλων των παραπάνω κομμάτων ακολούθησαν και ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, θέλουν εμπορευματοποίηση της υγείας με συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια. Να αντιμετωπίζονται δηλαδή οι ασθενείς ως πελάτες. Οι αναφορές περί αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου Λήμνου δεν πείθουν κανένα, γιατί άλλα λένε οι αριθμοί και άλλα βιώνει ο λημνιακός λαός στην πράξη.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, η κατάσταση στο νοσοκομείο θα χειροτερέψει με όποια κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και με συνασπισμό των κομμάτων του κεφαλαίου, γιατί η πολιτική τους στον τομέα της υγείας δεν πρόκειται να αλλάξει».

«Καλούμε το λημνιακό λαό, πάνω από την κάλπη της 7ης Ιουλίου να έχει ως ένα ακόμη κριτήριο το ζήτημα του νοσοκομείου του νησιού μας και να τιμωρήσει με την ψήφο του όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές όλων όσων κατοικούμε αυτό εδώ το ακριτικό νησί.

Παράλληλα, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές να ενισχύσει μαζικά το ΚΚΕ, το κόμμα που στεκόταν, στέκεται και θα στέκεται στο πλάι του στους όποιους αγώνες αναπτύσσονται για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με τη δημιουργία μονάδων ζωτικών για ένα ακριτικό νησί, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018