Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χριστιάνα Καλογήρου στο ΣΑΣ: «Αναγκαία η έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων»

banner roots

Χριστιάνα Καλογήρου στο ΣΑΣ: «Αναγκαία η έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων»
13.05.2019 | 17:08

Χριστιάνα Καλογήρου στο ΣΑΣ: «Αναγκαία η έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μετείχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ως τακτικό μέλος και εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη έγκαιρης ανακοίνωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τον προγραμματισμό της μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών. «Η έγκαιρη γνωστοποίηση των δρομολογίων είναι επίσης βασική προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά η κα Καλογήρου και έφερε ως παράδειγμα τα θετικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί στην τουριστική κίνηση των περιοχών για τις οποίες έγκαιρα είναι γνωστά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ιδίως της θερινής περιόδου.

Η Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Κηρύκου και του Τουριστικού Συλλόγου Λουτρόπολης Θέρμων Ικαρίας και ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει ειδική μέριμνα γι’ αυτό.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το