Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγορείται ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου | Απίστευτα περιστατικά

banner roots

Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγορείται ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου | Απίστευτα περιστατικά
06.05.2019 | 13:18

Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγορείται ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου | Απίστευτα περιστατικά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Λήμνου κάνοντας γνωστά πρωτάκουστα περιστατικά με πρωταγωνιστή του ιατρό Μάχερ, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα Διοικητή.

Η αναφορά αναφέρει:

Στο Νοσοκομείο της ΛΗΜΝΟΥ υπηρετεί ως ακτινολόγος με βαθμό διευθυντή ο ιατρός ΕΛ ΑΝΤΧΑΜ ΜΑΧΕΡ και έχει συγχρόνως την ιδιότητα του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας . Ελλείψει αναπληρωτή διοικητή, εκτελεί χρέη διοικητού του Γ.Ν./ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανεπιτυχή προσπάθεια του να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το νοσοκομείο μας σε άτομα ΑΜΕΑ για λόγους ακατανόητους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιδιώκει να αντικαταστήσει τη νοσηλεύτρια που έχει διατεθεί στο ακτινολογικό τμήμα εδώ και 4 έτη κατά παράβαση του ισχύοντος οργανισμού.

Στόχος του είναι να την αντικαταστήσει με νοσηλεύτρια από το τμήμα επειγόντων και μάλιστα με συγκεκριμένη κοπέλα και ονομαστικά (είναι απορίας άξιο το γιατί!!!!!).

Η νοσηλεύτρια κατέχει θέση ευθύνης ως αναπληρώτρια της προϊσταμένης.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια στο ιατρείο όπου εργαζόταν και της δήλωσε ότι:
¨θα έρθεις στο ακτινολογικό και πρόσεχε μην αντιδράσεις γιατί δυσχεραίνεις τη θέση σου¨

Άλλη φορά και ενώ η νοσηλεύτρια ήταν βάρδια στα επείγοντα και μάλιστα μοναδική στο χώρο την τράβηξε με το ζόρι από το χέρι λέγοντας της: ¨είμαι διοικητής και σε διατάζω¨ και ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία την ανάγκασε να εγκαταλείψει το πόστο της και τραβώντας την σε όλο το διάδρομο να μεταβεί στο ακτινολογικό εργαστήριο.

Για όλα αυτά που ζητεί, η διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας δεν έχει καμία ενημέρωση ούτε ρωτήθηκε ποτέ για τις ανάγκες και την επάρκεια του προσωπικού της , ούτε βέβαια μπορεί κάνεις να την παρακάμπτει ειδικά για ότι αφορά την κατανομή του προσωπικού της.

Η προϊσταμένη των επειγόντων – εξωτερικών ιατρείων για την ομαλή λειτουργία του παραχώρησε κυκλικά προσωπικό για να καλύπτει τις άδειες της νοσηλεύτριας που ήδη απασχολείται στο χώρο και όπως γίνεται με όλα τα ιατρεία σύμφωνα με την οδηγία της διευθύνουσας.
Ο κος αναπληρωτής δεν το δέχεται και απαιτεί τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια.

Η όλη συμπεριφορά μας προβληματίζει και μας εξοργίζει.
Εδώ και καιρό το νοσοκομείο ορειβατούσε γιατί βρισκόταν χωρίς διοίκηση.

Όταν πριν ένα μήνα και κάτι βρέθηκε η λύση αυτή χαρήκαμε πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν.
Αλλά με αυτή τη συμπεριφορά να βγαίνει στους διαδρόμους και να διαλαλεί φωνάζοντας ¨διοικητής είμαι ότι θέλω κάνω¨ νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές και ξαναζούμε τα πέτρινα χρόνια.

Ναι είναι αναπληρωτής διοικητής και τον σεβόμαστε.

Ζητούμε όμως να σεβαστεί και αυτός τις νόμιμες διαδικασίες που απορρέουν από το ελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τους νόμους του κράτους και όχι να λειτουργεί με εγωπάθεια και κινήσεις για το προσωπικό του συμφέρον.

Ο διοικητής ξέραμε μέχρι τώρα ότι ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου.
Ξέραμε ότι πρέπει να συνεργάζεται με τους υπευθύνους της κάθε υπηρεσίας λύνοντας προβλήματα και όχι δημιουργώντας τα.

Ζητάμε να τον επαναφέρετε στην τάξη και από την κα Ζερβού να μη στηρίζει τις μη νόμιμες αποφάσεις και επιλογές που είναι μόνο προσωπική επιλογή.

Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό καταχράται την προσωρινή εξουσία που του παραχωρήθηκε.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης και περιμένουμε από τον κο αναπληρωτή διοικητή να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το