Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαίνεται η αντιπαράθεση για το κτηριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Μύρινας (audios)

banner roots

Φωτογραφία: Βασίλης Πρωτόπαπας Φωτογραφία: Βασίλης Πρωτόπαπας
11.04.2019 | 19:39

Μαίνεται η αντιπαράθεση για το κτηριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Μύρινας (audios)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Σημείο αντιπαράθεσης παραμένει το κτηριακό ζήτημα του Γυμνασίου Μύρινας που επλήγη από τον μεγάλο σεισμό του 2014.

Σήμερα, στο στούντιο του FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου φιλοξενήθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Χριστίνα Μοσχούδη και η αντιπρόεδρος του συλλόγου Στέλλα Ψαράκη, οι οποίες υπογράμμισαν εκ νέου την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αποκατάστασης του κτηρίου.

Ειδικότερα, η κα Μοσχούδη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το κτήριο λειτουργεί "μισό" για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά» εξηγώντας ότι οι μαθητές στεγάζονται στις αίθουσες του νέου κτηρίου που έχουν χωριστεί στη μέση καθώς και σε δύο αίθουσες προκάτ, με αποτέλεσμα σε καμία από αυτές «να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας», όπως είπε. Σημείωσε δε, ότι από τον Οκτώβριο του 2017 δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την εξέλιξη των διαδικασιών.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες υπογραμμίζοντας ότι, επειδή το κρήριο θα στεγάζει παιδιά, χρήζει μιας ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κωλύματα και καθυστέρηση στην εξέλιξη των διαδικασιών αλλά «σε καμία περίπτωση αδράνεια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε, τέλος, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης του κτηρίου.

Ακούστε όσα είπαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Ακούστε την τοποθέτηση του δημάρχου για το θέμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel