Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ταινία «The Grand Budapest Hotel» έρχεται στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου (video)

banner roots

Η ταινία «The Grand Budapest Hotel» έρχεται στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου (video)
11.02.2019 | 20:14

Η ταινία «The Grand Budapest Hotel» έρχεται στο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στην προβολή της ταινίας “The Grand Budapest Hotel” προσκαλεί το κοινό της Λήμνου η Κινηματογραφική Λέσχη του νησιού.

Η ταινία θα προβληθεί την Tρίτη 12/02, στις 20:45, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα». «Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε όλοι μαζί άλλη μια υπέροχη επιλεγμένη ταινία, να μοιραστούμε την αγάπη μας για το καλό σινεμά, να ανταλλάξουμε απόψεις για την ταινία…», αναφέρει η Λέσχη στη σχετική πρόσκληση.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το “Grand Budapest Hotel” αφηγείται τις περιπέτειες του Γκουστάβ Χ, ενός θρυλικού επιστάτη σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο στο διάστημα μεταξύ των δυο μεγάλων πολέμων, και του Ζίρο Μουσταφά, του νεαρού γκρουμ που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Ο θάνατος της γηραιάς και ζάπλουτης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, η κλοπή ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης, και η μάχη για την τεράστια οικογενειακή περιουσία, δίνουν ώθηση σε μια απολαυστική, πληθωρική και εξόχως διασκεδαστική κωμική περιπέτεια, με υπόβαθρο μια ήπειρο, όπου όλα αλλάζουν ξαφνικά και δραματικά.

Το “Grand Budapest Hotel” έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η μεγαλύτερη έμπνευση που είχε ποτέ ο δημιουργός του, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Wes Anderson, κι αυτό λέει πολλά από μόνο του, μιας και μιλάμε για έναν δημιουργό που όχι μόνο δεν στερείται εμπνεύσεως, αλλά έχει καταφέρει να πλάσει ένα αυθεντικά προσωπικό κινηματογραφικό σύμπαν, ήδη από τόσο νωρίς στην καριέρα του. Οι ταινίες του φέρουν ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα, ένα ξεχωριστό στυλ που δε συγχέεται με κανένα άλλο. Στο “Grand Budapest Hotel”, o Anderson παντρεύει διάφορα κινηματογραφικά είδη με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ανακατεύοντας δράση, χιούμορ και σασπένς. Υπερφορτωμένα ντεκόρ προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, πλούσια ζωηρά χρώματα και εκκεντρικά μέσα στα οποία βυθίζονται μορφές πολυποίκιλες και περίεργες, συνθέτουν μια αλληλουχία εικόνων που μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη. Ένα ευρηματικό μέσο

έκφρασης που αντανακλά οπτικά τη ραγδαία διαδοχή των καταστάσεων, καθώς μπαίνει η μία ιστορία μέσα στην άλλη, η μία εποχή μέσα στην άλλη, με τις αποχρώσεις και τα πρόσωπα να διασταυρώνονται. Το ντεκόρ της ταινίας είναι τόσο υποβλητικό που θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόσωπο του δράματος, ενώ τους… υπόλοιπους χαρακτήρες υποδύονται μια πλειάδα γνωστών και αγαπημένων ηθοποιών (Bill Murray, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Harvey Keitel, Jude Law, William Dafoe) . Συμπέρασμα; Το “Grand Budapest Hotel” είναι μια χορταστική ταινία, μια απολαυστική κωμική περιπέτεια, αλλά κι ένα εικαστικό αριστούργημα που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε! Ραντεβού στο ΜΑΡΟΥΛΑ λοιπόν, την Τρίτη 12/02 στις 20:45 ακριβώς!

Το τρέιλερ της ταινίας:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel