Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου

banner roots

Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου
22.10.2018 | 12:13

Επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας απέστειλε το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου, ζητώντας άμεσα λύση στα κενά του ιατρικού προσωπικού πριν «χαθούν ανθρώπινες ζωές».

Η επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμοι κύριοι.

Μετά το πέρας τόσων μηνών είμαστε θεατές σε ένα έργο που παίζεται στις πλάτες των πολιτών της Λήμνου.
Μας ονομάζετε ΑΚΡΙΤΕΣ, μας ζητάτε να είμαστε μπροστάρηδες και να φυλάμε <<ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ>>.
Πληρώνουμε φόρους, σηκώνουμε στις πλάτες μας το βάρος της κρίσης όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Όμως δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους.

Το δικαίωμα στην υγεία είναι αυτονόητο και υποχρέωση να παρέχεται από το κράτος.
Σε αντίθεση όμως με το νοσοκομείο της Λήμνου που υπολειτουργεί, εξαιτίας της υποστελέχωσής του από ιατρικό προσωπικό, που είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του και την άμεση επέμβαση που τυχόν χρειάζεται σε ώρα έκτακτης ανάγκης και επειγόντων περιστατικών.

Παρότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακρίνουμε κάποιες κινήσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά, όπως η προκήρυξη μόνιμων θέσεων, η διαδικασία κωλυσιεργεί και μπορεί να κρατήσει μήνες έως και χρόνο, οι αποφάσεις στα χαρτιά δεν αρκούν.
Στο αίτημα να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό για την προσωρινή έστω κάλυψη των κενών δεν έχουμε καμία ανταπόκριση. Αντίθετα ιατρικό προσωπικό φεύγει με τους νόμους που εσείς νομοθετήσατε.

-Και ποιος ο λόγος να μείνουν σε αυτό το νησί, τι τους προσφέρει;
Όμως όλο αυτό το επωμιζόμαστε εμείς, οι κάτοικοι αυτού του απομονωμένου και απομακρυσμένου από τους πάντες νησί.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός. Θα πρέπει να δοθούν άμεσα τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να γίνει πιο ελκυστικός ο τόπος αυτός.

Θέλουμε να νιώθουμε ασφαλής στον τόπο μας.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη αναισθησιολόγου, όπου χωρίς την παρουσία του και την άμεση επέμβαση του θα χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Δεν υπάρχει γενικός χειρούργος παρά μόνο ένας επικουρικός όπου δε μπορεί να προχωρήσει σε κανένα χειρουργείο ούτε και σε χειρουργείο "ρουτίνας".

Υπάρχει ένας γυναικολόγος μόνο για 15 ημέρες το μήνα με αποτέλεσμα οι επίτοκες να εγκαταλείπουν το νησί με ότι έξοδα συνεπάγεται όλο αυτό και να μεταφέρονται στα μεγάλα αστικά κέντρα για να μπορέσουν να φέρουν στη ζωή με ασφάλεια τα παιδιά τους.
Έχουμε έναν ακτινολόγο που εφημερεύει 30 μέρες το μήνα.
Σε λίγες μέρες θα μείνουμε και με έναν μικροβιολόγο. Τι θα γίνει με τις εργαστηριακές εξετάσεις που χρειάζονται όλο το 24/ωρο?
Δεν αντέχουμε άλλο την αδιαφορία από τη 2η ΔΥΠΕ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.Η αντοχή και η ανοχή μας εξαντλείται.
Οφείλουν οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου.
Όταν χαθούν ανθρώπινες ζωές θα είναι αργά.

Εμείς δεν περιμένουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αναλάβετε άμεσα και δραστικά μέτρα για την αποφυγή των χειρότερων".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel