Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και η Μύρινα στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

banner roots

Και η Μύρινα στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
15.05.2013 | 08:34

Και η Μύρινα στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι διοργανώνεται η  6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία με τη συμμετοχή 45 πόλεων,  μεταξύ των οποίων και της Μύρινας Λήμνου.

Σε τοπικό επίπεδο  πρόκειται για μία πρωτοβουλία συμμετοχής, από ανεξάρτητη ομάδα φίλων του ποδηλάτου της Μύρινας και όχι κάποιου συλλόγου ή φορέα. Στην ομάδα αυτή ανήκει αυτόματα όποιος σέβεται το ποδήλατο (ακόμη και αυτός που δεν έχει).

Γενικός στόχος είναι να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, ότι οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη μας μπορούν να γίνουν με ποδήλατο, να περιορίσουμε τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων και να ζητήσουμε σεβασμό και μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των ποδηλατών και των πεζών, όπως ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους.

Θέλουμε να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας για την υγεία, το περιβάλλον, για οικονομία, για μία ανθρώπινη και αθόρυβη πόλη.

Σημείο εκκίνησης για τη Λήμνο ορίστηκε το Λιμάνι Μύρινας (Ρολόι) όπου θα είναι και ο τερματισμός.

Δε θα υπάρχει καμία καθυστέρηση κατά την εκκίνηση (12.00 μ.μ.) ώστε να είμαστε συγχρονισμένοι και στο ίδιο πνεύμα, χιλιάδες ποδηλάτες ανά την Ελλάδα.

Η διαδρομή δε θα έχει καθόλου δυσκολίες. Είναι μία απλή βόλτα μέσα στις γειτονιές της Μύρινας, ώστε να συμμετέχουν ποδηλάτες κάθε ηλικίας  με κάθε είδους ποδήλατο. Οι μικροί μας φίλοι ποδηλάτες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα μπορεί να είναι και πεζός.

Το μόνο που χρειάζεται ο κάθε ποδηλάτης για να πάρει μέρος στην εκδήλωση,  είναι να φροντίσει να είναι το ποδήλατό του σε καλή κατάσταση (αλυσίδες, φρένα, λάστιχα κλπ) και να έρθει εγκαίρως στο σημείο εκκίνησης.

H ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί… βρέξει - χιονίσει!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το