Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Κοινότητα: «Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνάντηση με κατοίκους της περιοχής για την διαπίστωση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, μιας και κατά γενική ομολογία η περιοχή παρουσιάζει την εικόνα εγκατάλειψης.
Προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους όπως τα επικίνδυνα κιγκλιδώματα (την αντικατάσταση των οποίων μετά από την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε το συμβούλιο της Κοινότητας τον Σεπτέμβριο του 2014 στο χώρο, ζητά επιμόνως και ανελλιπώς από τον Δήμο με την υποβολή του ετήσιου τεχνικού προγράμματος)τη συντήρηση των τοιχίων, το κλάδεμα των δέντρων και τον καθαρισμό του αλσυλλίου από ξερά κλαδιά για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς, τον καθαρισμό και ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.».
«Το συμβούλιο μας κατέγραψε και αποτύπωσε φωτογραφικά τα προαναφερθέντα, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και την καλή συνεργασία κατοίκων της περιοχής και στη συνέχεια θα καταθέσει εισήγηση-πρόταση προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου Λήμνου, με σκοπό την δρομολόγηση άμεσης λύσης.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο "κάλεσμα" της Δημοτικής Κοινότητας που αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων της πόλης μας. Η αξιολόγηση των προτάσεων-παραπόνων-ιδεών που αφορούν σε θέματα καθημερινότητας έχει ήδη ξεκινήσει και πολύ σύντομα η Δημοτική μας Κοινότητα θα τις υποβάλλει αρμοδίως», καταλήγει η ανακοίνωση.























