Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ecotrophelia 2018: Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου βραβεύεται για 8η συνεχή χρονιά!
Ecotrophelia 2018: Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου βραβεύεται για 8η συνεχή χρονιά!
27.06.2018 | 20:39

Ecotrophelia 2018: Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου βραβεύεται για 8η συνεχή χρονιά!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για άλλη μία χρονιά, την όγδοη κατά σειρά  το Τμήμα Επιστήμης τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό φοιτητικό διαγωνισμό οικολογικών καινοτόμων τροφίμων Ecotrophelia 2018 και βραβεύθηκε με το βραβείο «ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ» με το προϊόν «Bee’s Knees» εδραιώνοντας έτσι την φήμη του πανελλαδικά ως το Τμήμα που ξέρει και μπορεί να παράγει πιλοτικά ανταγωνιστικά καινοτόμα, πιλοτικά προϊόντα, μαζί με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του εμπορίου.

Εφέτος, για πρώτη φορά, το προϊόν παρήχθη σε συνεργασία με τον Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) καθώς και την εταιρεία APIVITA με την οποία το ΤΕΤΔ συνεργάζεται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια.

Το “Bee’s Knees” (κύβοι κηρήθρας, βιολογικής πιστοποίησης με υψηλή θρεπτική αξία) είναι ένα καινοτόμο, μοναδικό, οικολογικό και χωρίς επεξεργασία προϊόν που αποτελείται από 100% φυσικά ελληνικά προϊοντα. Πρόκειται για λειτουργικούς κύβους κηρήθρας, επικαλυπτόμενοι με ένα μίγμα από ξηρούς καρπούς, γύρη, πέταλα αγριοτριαντάφυλλου και αποξηραμένο μήλο. Επίσης, περιέχει ένα μίγμα από τρεις εκλεκτές ποικιλίες από τσάι του βουνού, Sideritis spp. Το προϊόν είναι ένα σνακ με βάση την κηρήθρα του μελιού για άμεση παροχή ενέργειας, πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα, αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Η συσκευασία του προϊόντος είναι από ανακυκλώσιμο χαρτί, που εμπεριέχει σπόρους απο το Sideriti spp. Έτσι, ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να φυτέψει το δικό του φυτό στο σπίτι του.

Η ομάδα φοιτητών αποτελούνταν από την Αικατερίνη Ζάρα, Χριστίνα Σιαμαντούρα, Θεοφανία Τσελεπή του Τ.Ε.Τ.Δ. και τον Αντώνιο Τσελεπή του Α.Π.Θ. Επιβλέποντες καθηγητές ήταν η καθηγήτρια, Διδάσκουσα Χαραλαμπία Δήμου από το Τ.Ε.Τ.Δ. και ο επίκουρος καθηγητής Ιωάννης Μουρτζίνος από το Α.Π.Θ.

Την συμμετοχή στον διαγωνισμό από πλευράς του Τμήματος συντονίζει και οργανώνει όλα τα χρόνια ο υπεύθυνος των projects, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης Σκάλκος.

ecotrophelia tetd 2018

Η παρουσίαση του προϊόντος «Bees Knees» κατά την διάρκεια του διαγωνισμού με όλους τους συμμετέχοντες στην δημιουργία του: φοιτητές, στελέχη της εταιρείας APIVITA και την επιβλέπουσα καθηγήτρια, διδάσκουσα κα Χαραλαμπία Δήμου (στην άκρη δεξιά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού κ. Ρόδιος Γαμβρός)

ecotrophelia tetd 1 2018

Η ομάδα φοιτητών του προϊόντος «Bees Knees» βραβεύεται από τον Πρόεδρο του ΣΕΒΤ κ. Ευάγγελο Καλούση με το βραβείο «Καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ και εμπορίας»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel