Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μαζική εξόντωση ζώων στη Ν. Κούταλη

banner roots

Μαζική εξόντωση ζώων στη Ν. Κούταλη
27.06.2018 | 07:46

Μαζική εξόντωση ζώων στη Ν. Κούταλη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου τις τελευταίες μέρες ενημερώνεται από κατοίκους της Ν. Κούταλης για κρούσματα δηλητηρίασης ζώων από φόλες. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός από φόλες έχει τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη περιοχή του χωριού.

Η εξόντωση των ζώων είναι μαζική και τα γεγονότα που έχουν καταγγελθεί δείχνουν ότι το δηλητήριο έχει εξαπλωθεί μέσω των δηλητηριασμένων ζώων σε όλη την Κούταλη και είναι πλέον ανεξέλεγκτο.

«Κρούσματα έχουν καταγγελθεί τόσο σε αδέσποτα όσο και σε δεσποζόμενα ζώα, κάποια από τα οποία δεν εξέρχονται από την αυλή του σπιτιού τους και η δηλητηρίασή τους έγινε εντός του σπιτιού τους, προφανώς από μεταφορά του δηλητηρίου από άλλα ζώα.

Επειδή η διάσταση του φαινομένου είναι συνεχώς αυξανόμενη ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ στους κατοίκους της περιοχής, τόσο σε αυτούς που έχουν ζώα αλλά και σε όσους έχουν μικρά παιδιά, καθώς είναι συχνό φαινόμενο μικρά παιδιά να πέφτουν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων πράξεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ μην αφήνετε τα ζώα σας αλλά και τα μικρά παιδιά που κινδυνεύουν το ίδιο μόνα τους χωρίς την επίβλεψή σας, καθώς κινδυνεύουν.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί τόσο το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου "Αδέσποτες Ψυχές" όσο και οι Αρμόδιες Αρχές, καθώς βάση του ν. 4039/2012 άρθ. 16 "Κακοποίηση ζώων" παρ. α "απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός." και οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα» αναφέρει η ανακοίνωση ρου σωματείου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel