Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησε η καταγραφή προβλημάτων στη Μύρινα | Επιστολή δημότη
Ξεκίνησε η καταγραφή προβλημάτων στη Μύρινα | Επιστολή δημότη
10.06.2018 | 12:13

Ξεκίνησε η καταγραφή προβλημάτων στη Μύρινα | Επιστολή δημότη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Κάλεσμα στους κατοίκους της Μύρινας απευθύνει η Δημοτική Κοινότητα της πόλης ζητώντας τους να καταγράψουν συλλογικά προβλήματα που αφορούν την καθαριότητα, την οδοσήμανση, τον φωτισμό κ.α. και να τα γνωστοποιήσουν στην Κοινότητα προκειμένου εκείνη να τα προωθήσει στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Με αφορμή το κάλεσμα αυτό, στο σταθμό μας έφτασε η πρώτη επιστολή από δημότη της πόλης ο οποίος αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Καραγιώργη,
σχετικά με το κάλεσμα για την καταγραφή προβλημάτων στη κοινότητα της Μύρινας θέλω να καταγράψω ορισμένα σημεία. Σας παρακαλώ να τα διαβάσετε και να κατανοήσετε ότι ως πολίτης δεν γνωρίζω που ξεκινάει και τελειώνει η αρμοδιότητα της δημοτικής κοινότητας Μύρινας, οπότε αν κάποια από αυτά που αναφέρω δεν εμπίπτουν στη δική σας αρμοδιότητα, να μην τα αγνοήσετε, αλλά να τα προωθήσετε στους αρμόδιους φορείς. Σας ενημερώνω επίσης ότι την επιστολή την κοινοποιώ στον FM 100, από όπου και ενημερώθηκα για το κάλεσμα της τοπικής κοινότητας.

1. Έπικίνδυνη έλλειψη φωτισμού σε 2 σημεία
Από την ανηφόρα που οδηγεί στο στρατόπεδο Βερτσώνη μέχρι και λίγο πριν την διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου δεν υπάρχει ούτε ένα φως. Σας ενημερώνω ότι πέρυσι τη νύχτα είχα ο ίδιος συγκρουστεί με ελάφι οδηγώντας δίκυκλο ακριβώς λόγω της έλλειψης φωτισμού.
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στην οδό Ορλώφ στη Μύρινα, από το πρώην συνεργείο Μηνά μέχρι και τη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί από τη μία στο νοσοκομείο και από την άλλη προς Πλατύ. Και σε αυτό το σημείο υπάρχει διέλευση ελαφιών που πηγαινοέρχονται στη Ντάπια και πρόκειται για κατοικημένη περιοχή με συχνή κίνηση οχημάτων και δεν υπάρχει φωτισμός.

2. Συρματόπλεγμα σε ζαρντινιέρες στην αγορά της Μύρινας
Έξω από τα καταστήματα Πατρώνια - Vodafone υπάρχουν δύο άσπρες ζαρντινιέρες, η μία εκ των οποίων σπασμένη και "δεμένη" πρόχειρα με συρματόπλεγμα. Καθώς το σημείο είναι το μόνο μη πεζοδρομημένο της αγοράς και ο κόσμος πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει στην άκρη προκειμένου να περάσουν τα οχήματα είναι πολύ εύκολο να υπάρξει τραυματισμός από το συρματόπλεγμα που προεξέχει. Η ζαρντινιέρα πρέπει να απομακρυνθεί ή να ανατικατασταθεί.

3. Φρεάτια χαμηλότερα από τον δρόμο, που οδηγεί στο Lemnos Village.
Από τον περιφερειακό μέχρι και την ψαροταβέρνα του Γρηγόρη υπάρχουν 4 φρεάτια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, μέσα στον δρόμο, όχι στην άκρη, τα οποία είναι κατά ΠΟΛΫ χαμηλότερα από το ύψος του δρόμου. Είναι επικίνδυνα ειδικά για τα δίκυκλα, χωρίς να υπολογίζουμε τις φθορές που προκαλούν σε όσα οχήματα πέφτουν μέσα στις λακούβες. Πρέπει τα καπάκια των φρεατίων να ανυψωθούν ώστε να έρθουν στο ύψος του δρόμου.

4. Πλακάκια πλατείας Παναγίας Τσας.
Μία κατάσταση που διαιωνίζεται από την πρώτη στιγμή που έσκαψε συνεργείο για τον βιολογικό πριν πάνω από μία δεκαετία. Οι πλάκες είναι όλες σπασμένες, πέτρες είναι στη μέση του δρόμου, ενώ πέρα από την επικινδυνότητα των υλικών που είναι πεταμένα από εδώ και από εκεί σε όλη τη πλατεία το θέαμα είναι και αντιαισθητικό για την πόλη.

Παρακαλώ να εξεταστεί από τους όποιους αρμόδιους η τοποθέτηση φαναριών
1) στη διασταύρωση της παλιάς αστυνομίας με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου επικρατεί χάος τις ώρες που κλείνουν τα σχολεία αλλά και όταν έρχεται κάποιο πλοίο από το λιμάνι, και
2) στην κατηφόρα πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς τα δύο STOP που είναι τοποθετημένα αριστερά και δεξιά του συγκεκριμένου δρόμου δυστυχώς δεν είναι ικανά να σταματήσουν την φόρα ορισμένων οδηγών, που κατεβαίνουν προερχόμενοι από το δρόμο που έρχεται από Πλατύ και Θάνος.

Με εκτίμηση
Αντώνης Τριάντος»

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018