Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φιλοξενία Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Λήμνο

banner roots

Φιλοξενία Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Λήμνο
01.06.2018 | 19:55

Φιλοξενία Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη διεύρυνση της τουριστικής ανάπτυξης προς τις αγορές των ανατολικών Βαλκανίων, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ το διάστημα 27-30 Μαΐου 2018, ταξίδι εξοικείωσης πολυμελούς αποστολής, αποτελούμενης από 23 δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Ρουμανίας.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δημοσιογραφικής αποστολής από τη Ρουμανία, με το περιοδικό National Geographic Traveler που πραγματοποίησε επίσκεψη 18 ημερών στα 5 μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία τον Νοέμβριο του 2017 και δημοσίευσε 26σέλιδο αφιέρωμα στα νησιά.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας των νησιών της Περιφέρειας στη ρουμανική αγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς και παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος tour operator της Ρουμανίας Paralela 45, ο οποίος και συμμετείχε στην αποστολή της Λήμνου, έχει εντάξει στις απευθείας πτήσεις του για το 2018 τη Λέσβο και τη Σάμο και οι συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας στοχεύουν στην επέκταση αυτής της σύνδεσης στη Λήμνο και τη Χίο.

Για την ενδυνάμωση των προγραμματισμένων απευθείας πτήσεων προς τη Λέσβο και τη Σάμο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνέδραμε μαζί με άλλους τοπικούς συλλογικούς φορείς στη διοργάνωση φιλοξενίας 40 στελεχών και πωλητών του Τour Operator Paradela 45 καθώς και δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, το διάστημα 3 έως 8 Μαΐου 2018 στη Λέσβο και τη Σάμο, ενώ ήδη προγραμματίζεται και δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης με 20 δημοσιογράφους από τη Ρουμανία στα ανωτέρω δύο νησιά το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου.

Το ταξίδι εξοικείωσης στη Λήμνο συνέβαλε στην προβολή του νησιού και στην προώθηση συνεργασιών για τη δημιουργία αφενός τουριστικών πακέτων και προσφορών που περιλαμβάνουν οδική μεταφορά, λόγω και της ευκολίας πρόσβασης οδικώς και ακτοπλοϊκώς προς αυτόν τον προορισμό αλλά και στο άνοιγμα σε απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Οι δημοσιογράφοι και πράκτορες ξεναγήθηκαν στη Λήμνο, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα και στις παραλίες, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα, ενώ υπήρχε και επιχειρηματική ενέργεια Β2Β για την προώθηση συμφωνιών. Οι εντυπώσεις των διαμορφωτών γνώμης ήταν πολύ θετικές για το νησί και αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα στην τουριστική προώθηση της Λήμνου στη ρουμανική αγορά.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε με τους Ρουμάνους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στη Λήμνο στις 31 Μαΐου και τους μίλησε για τις ιδιαίτερες ομορφιές και χαρακτηριστικά του νησιού που σχετίζονται με το μικροκλίμα και το ηφαιστειογενές έδαφος που δίνει τη δυνατότητα να παραχθούν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα. Ιδιαιτέρως τόνισε τους μακροχρόνιους δεσμούς της Λήμνου με τη Ρουμανία, αναφερόμενη και στη δική της οικογένεια.

Τα μέλη της αποστολής υποδέχθηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα Αγγελική Σαραντινού, ενώ μαζί τους συναντήθηκαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αδαμίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Δέσποινα Κατσανέρη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το