Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αδαμαντία και Ζέτα Μαστροδούκα: Δύο λιλιπούτειες μεγάλες αρτίστες από τη Λήμνο

banner roots

Αδαμαντία και Ζέτα Μαστροδούκα: Δύο λιλιπούτειες μεγάλες αρτίστες από τη Λήμνο
14.01.2018 | 09:45

Αδαμαντία και Ζέτα Μαστροδούκα: Δύο λιλιπούτειες μεγάλες αρτίστες από τη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Σταύρος Τραγάρας

Προχθές παρακολουθήσαμε στο θέατο ΑΚΡΟΠΟΛ το παγκοσμίως διάσημο μιούζικαλ «Μάμμα μία», σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου, με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Δέσποινα Βανδή.

Δεν θα σας μιλήσω για το επιβλητικό πολυπρόσωπο έργο, για τη μουσική των ΑΒΒΑ, τη ζωντανή ορχήστρα, τους σπουδαίους ηθοποιούς - τραγουδιστές - χορευτές (Δέσποινα Βανδή, Demmy, Μπέτυ Μαγγίρα, Άκης Σακελλαρίου, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άρης Μακρής, Μαριέλλα Σαββίδου, κλπ), αυτά μπορεί να τα βρει κανείς στον τύπο.

Θα σας μιλήσω για το κοριτσάκι της παράστασης, το ρόλο του οποίου παίζουν εκ περιτροπής δύο αδερφάκια, η Αδαμαντία και η Ζέτα Μαστροδούκα, 13 και 11 ετών αντίστοιχα. Εμείς είδαμε τη Ζέτα. Είναι Λήμνιες την καταγωγή, παιδιά της Κατερίνας Βλαχοπούλου και του Κώστα Μαστροδούκα (η μητέρα τους Κατερίνα είναι από την Ατσική, κόρη του παιδικού φίλου και συμμαθητή Νίκου Βλαχόπουλου). Ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς ένα κοριτσάκι μια σταλιά, να συναγωνίζεται στα ίσια φτασμένους επαγγελματίες, να παίζει, να χορεύει, να τραγουδά, να έχει δικό του ένθερμο κοινό και να ξεσηκώνει το θέατρο από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες. Τα κορίτσια αυτά έχουν πλουσιότατο καλλιτεχνικό βιογραφικό.

Έχουν παίξει στο μιούζικαλ Άννυ, με την Βίκυ Καγιά, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννυ είχε η Αδαμαντία, στο «Βασιλιάς Λιρ» με το Γιώργο Κιμούλη, όπου είχαν το ρόλο των θυγατέρων του σε μικρή ηλικία, στο «Μπίλι Έλιοτ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στη «Μελωδία της ευτυχίας» με πρωταγωνιστή τον Άκη Σακελλαρίου και τώρα στο «Μάμμα μία».

Είναι όπως καταλαβαίνει κάποιος, φυσικά ταλέντα, αλλά η εκπληκτική πορεία τους ως τώρα δεν οφείλεται μόνο στο ταλέντο, αλλά στις επίπονες, σκληρές καθημερινές σπουδές, στην πολύωρη προπόνηση, τόσο στο μουσικό σχολείο, όσο και σε ατομικά φροντιστήρια φωνητικής, χορού, ηθοποιίας, από μικρά παιδιά. Οι γονείς φύλακες – άγγελοι δίνουν το είναι τους για την πρόοδο αυτών των παιδιών, που εκτός από οικονομική αφαίμαξη απαιτεί και πολύωρη καθημερινή απασχόληση.

Δεν μπορείς παρά να νιώσεις υπερηφάνεια για τους εκπροσώπους αυτής της γενιάς της εργασίας και της προσπάθειας, της γενιάς που θα πάει την Ελλάδα μπροστά.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το