Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ξεκινάει η λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

banner roots

Λήμνος: Ξεκινάει η λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης
14.11.2017 | 19:32

Λήμνος: Ξεκινάει η λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές Λυκείου διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση: «Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού».

Προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μαθήματα Βιολογίας Προσανατολισμού Λυκείου, Αρχαίων Λυκείου, Έκθεσης Λυκείου και Αρχών Οικονομικής Θεωρίας Λυκείου.

Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στο νησί από τα εργατικά σωματεία.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Τη νέα σχολική χρονιά, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά ότι τα πράγματα δε θα κυλίσουν «κανονικά», όπως για άλλη μια φορά εμφανίζει η κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί….

"Κανονικό" δεν είναι να υπάρχουν τάξεις με 25 και πλέον μαθητές, να λείπουν εκπαιδευτικοί, να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία και αίθουσες, να μην υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.

"Κανονικό" δεν είναι η κυβέρνηση από τη μια να χαρίζει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε εξοπλισμούς για τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να κόβει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.

"Κανονικό" δεν είναι το σχολείο "εξεταστήριο" που απαιτεί εξοντωτικό τρεχαλητό πέρα δώθε στα φροντιστήρια.

"Κανονικό" δεν είναι η μόρφωση να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που οδηγεί σε μισομορφωμένους, φθηνούς εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι όλα τα παιδιά να φοιτούν σε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να έχουμε ΟΛΟΙ "ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ".

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να μπούμε ΟΛΟΙ στον αγώνα για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.

Καλούμε τους γονείς, ειδικά τους άνεργους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να κρατήσουν το χέρι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που απλώνεται στο νησί μας με τις δραστηριότητες των εργατικών σωματείων.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας στερούν τη ζωή και τη μόρφωση.

Παλεύουμε για να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν, για να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ  - ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6946898028 & 6938180514

23627049 10203742388715765 539297170 o

23634388 10203742388835768 1708698133 o

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel