Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νοσοκομείο Λήμνου: «Στηρίζουμε το θηλασμό μαζί»

banner roots

Νοσοκομείο Λήμνου: «Στηρίζουμε το θηλασμό μαζί»
01.11.2017 | 08:15

Νοσοκομείο Λήμνου: «Στηρίζουμε το θηλασμό μαζί»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού έχει οριστεί ως εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.

Κεντρικοί στόχοι της φετινής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού με θέμα ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΑΖΙ είναι:
- Η ανάδειξη της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού.
- Η ενθάρρυνση των νέων και των δύο φύλων ώστε να ενημερωθούν για τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού στη σημερινή εποχή.
- Η παρότρυνση του μαιευτικού, ιατρικού προσωπικού και των φορέων υγείας να υποστηρίξουν τα 10 βήματα για επιτυχή μητρικό θηλασμό που καθιέρωσαν η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο θηλασμός προσφέρει στα μωρά βέλτιστη τροφή και προστασία ενάντια στις λοιμώξεις, βελτιώνει σημαντικά την υγεία, την ανάπτυξη και την επιβίωση των μωρών και των παιδιών καθώς επίσης και των μητέρων, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Είναι ένας οικονομικός τρόπος σίτισης των βρεφών που δεν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το μητρικό γάλα είναι ασφαλής και προστατευμένη πηγή τροφής ακόμη και σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων.

Είναι μία φυσική, ανανεώσιμη τροφή, η οποία είναι περιβαλλοντικά ασφαλής, παράγεται και παρέχεται χωρίς να προκαλεί μόλυνση στο περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται συσκευασία ή να προκαλεί απόβλητα.

Οι εκστρατείες για την προώθηση και ενθάρρυνση του Μητρικού Θηλασμού επιδιώκουν τη σύνδεση διαφορετικών υποστηρικτών του θηλασμού σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να παρέχουν συνεχή φροντίδα στις μητέρες και τα βρέφη για τις πρώτες 1.000 μέρες. Ξεκινούν πολύ πριν τη γέννηση του μωρού και συνεχίζονται μέχρι τα δύο πρώτα χρόνια του παιδιού και περισσότερο. Η σαφήνεια στα μηνύματα που περνούν και τις πληροφορίες που παρέχονται, μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η δυάδα μητέρας-παιδιού θα ωφεληθεί από τη συνεχή υποστήριξη και την εξειδικευμένη βοήθεια.

Οι γονείς χρειάζονται ενδυνάμωση και προστασία από λανθασμένες πληροφορίες.

Ας δουλέψουμε μαζί για να προστατέψουμε, προωθήσουμε και υποστηρίξουμε το Μητρικό Θηλασμό.

Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα
Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το