Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δράσεις για τη διαχείριση των πλατωνιών της Λήμνου

banner roots

Δράσεις για τη διαχείριση των πλατωνιών της Λήμνου
20.10.2017 | 21:15

Δράσεις για τη διαχείριση των πλατωνιών της Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ημερίδα με θέμα: «Η διαχείριση των Πλατωνιών της Λήμνου» διοργάνωσε τον περασμένο Μάιο το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου.

Σήμερα το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου με σχετικό δελτίο τύπου ενημερώνει για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα για τα πλατώνια της Λήμνου.

Με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου και τη συνδιοργάνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λήμνου διεξήχθη στις 12 Μαΐου στο κινηματοθέατρο Μαρούλα ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση των Πλατωνιών της Λήμνου».

Μετά τη λήξη της ημερίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου, έγινε η συνάντηση των φορέων για την εκτίμηση των συμπερασμάτων, με συμμετοχή του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Δρ Νίκου Θεοδωρίδη και της Δασολόγου-Περιβαλλοντολόγου M.Sc. Παπαστεργίου Κωνσταντινιάς, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών του Νομού Λέσβου Φώτη Κράλλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής Κώστα Αδαμίδη, του Επάρχου Λήμνου Ευαγγέλου Γιαρμαδούρου, του Προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Μπουλώτη, του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ευαγγέλου Δανιήλ, του προέδρου και της γραμματέας αντίστοιχα του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου Νικολάου Ρηγόπουλου και Άννας Τοσούνογλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίσθηκαν:

- Να γίνει Μελέτη και Έρευνα για την εκτίμηση του πληθυσμού των ζώων και τη διαχείρισή τους.

- Να απομακρυνθούν τα αγριοκάτσικα από το Κάστρο ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ζωτικός χώρος για τα πλατώνια. Να ζητηθεί η παρέμβαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων καθώς τα αγριοκάτσικα προκαλούν ζημιές στα τειχία του Κάστρου. Επίσης, να ζητηθεί η παρέμβαση της Κτηνιατρικής.

- Να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης σε σημεία διαδρομής και διέλευσης των πλατωνιών για την ενημέρωση των διερχομένων οχημάτων, όπως επίσης προστατευτικές μπάρες για την αποφυγή ατυχημάτων.

- Να εμπλουτισθούν οι βοσκότοποι του Κάστρου.

- Ορίσθηκε ομάδα εργασίας η οποία θα παρακολουθεί τη Μελέτη που θα πραγματοποιηθεί και θα ενεργεί ανάλογα. Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: Δρ Νίκος Θεοδωρίδης ασκούντος καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης, με αναπληρωματικό μέλος τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών του Νομού Λέσβου Φώτη Κράλλη.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Αδαμίδης Κωνσταντίνος με αναπληρωματικό τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μπουλώτη Δημήτριο.

Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου: Η γραμματέας Τοσούνογλου Άννα και αναπληρωματικό μέλος ο πρόεδρος Ρηγόπουλος Νίκος.

Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου: Ο πρόεδρος Δανιήλ Ευάγγελος και αναπληρωματικό μέλος ο Μαρκάκης Νίκος.

Η ομάδα εργασίας δεν έχει ενεργοποιηθεί επειδή δεν έχουν ορισθεί ακόμα τα δύο μέλη που θα εκπροσωπούν το Δήμο.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου ευελπιστεί ότι η ομάδα θα ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να ξεκινήσει τις δράσεις της, οι οποίες έχουν ήδη αποφασισθεί».

 

Φωτογραφία: limnosguide.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το