Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αθ. Παπαδόπουλος: Ο Λημνιός που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου Γλώσσας της Γ’ Δημοτικού (mp3)

banner roots

Αθ. Παπαδόπουλος: Ο Λημνιός που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου Γλώσσας της Γ’ Δημοτικού (mp3)
14.09.2017 | 20:26

Αθ. Παπαδόπουλος: Ο Λημνιός που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου Γλώσσας της Γ’ Δημοτικού (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Είθισται να λέγεται πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις από κάτω τη Λήμνο. Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει τη φράση αυτή, το γεγονός ότι πίσω από το βιβλίο Γλώσσας, που εδώ και μία δεκαετία συντροφεύει τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού, βρίσκεται ένας Λημνιός.

Ο λόγος για τον δάσκαλο, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις εκπαιδευτικούς συνέγραψε το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας που φέρει τον τίτλο «Τα απίθανα μολύβια».

Ο ίδιος, μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στην εμπειρία του αυτή που ήρθε μετά από σχετικό διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Όπως τονίζει, πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που διήρκησε συνολικά τρία χρόνια για να γεννηθεί το σχολικό βιβλίο, μέσα στο οποίο, όπως λέει, βρίσκεται η ψυχή των συγγραφέων του. «Υπό διαπραγμάτευση», προσθέτει, αφού, όπως εξηγεί, η δουλειά τους κρινόταν συνεχώς από τις αρμόδιες ελεγκτικές ομάδες.

Τι πιστεύει, όμως, ο ίδιος για τα σχολικά βιβλία; Ποια η γνώμη του για τον συντηρητισμό του σχολείου και των εκπαιδευτικών και ποια είναι η αλήθεια πίσω από την άποψη που υποστηρίζει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση παρεμβαίνει στη συγγραφική διαδικασία των σχολικών εγχειριδίων;

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το