Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η πρώτη αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν: Διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Λήμνου

banner roots

Η πρώτη αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν: Διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Λήμνου
25.08.2017 | 22:51

Η πρώτη αποτίμηση της φετινής τουριστικής σεζόν: Διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Λήμνου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Διπλασιασμό του πληθυσμού της Λήμνου φαίνεται πως παρουσιάζουν τα στοιχεία της πρώτης αποτίμησης για τη φετινή τουριστική σεζόν λίγα 24ωρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αναφέρει το thessnews.gr.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Συρμάτση, οι εκπρόσωποι του τουρισμού εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εικόνα που παρουσίασε στο νησί του Ηφαίστου φέτος το καλοκαίρι.

«Η Λήμνος πάει μια χαρά. Ειδικά τον Αύγουστο εκτιμούμε ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Όπως και πέρσι. Κάποια στιγμή φαινόταν στο νησί ότι υπήρχαν επιπλέον 13.000-14.000 επισκέπτες. Διπλάσιοι κάτοικοι από ό,τι κανονικά», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, Στέλιος Μάντζαρης.

Και συμπλήρωσε: «Από 20 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου το νησί είναι γεμάτο από Έλληνες, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για «υψηλό επίπεδο πελατείας, επειδή το χαρακτηριστικό του νησιού είναι ότι δεν έχει πάρα πολλά καταλύματα».

Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά τους τζίρους και τα έσοδα που αποκόμισε το νησί από τον τουρισμό, υποστήριξε ότι: «η δουλειά ενός μήνα δεν μπορεί να συντηρήσει τους υπόλοιπους δέκα. Η έντονη εποχικότητα είναι ένα ζήτημα. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, η μόχλευση της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει με τον Έλληνα τουρίστα. Να μεταφέρει μια οικογένεια τα λεφτά της από τη Θεσσαλονίκη στη Λήμνο. Μόχλευση της τοπικής οικονομίας μπορεί να γίνεται, αλλά σε γενικό επίπεδο χρειαζόμαστε τουρίστες και επισκέπτες εκτός Ελλάδας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel