Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διακοπές στη Λήμνο για 150 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας με πρωτοβουλία Μπούμπουρα

the roots web banners 06

Διακοπές στη Λήμνο για 150 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας με πρωτοβουλία Μπούμπουρα
08.06.2017 | 17:33

Διακοπές στη Λήμνο για 150 παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας με πρωτοβουλία Μπούμπουρα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Αναχώρησε για τη Λήμνο η πρώτη ομάδα παιδιών από τα συνολικά 350 που πρόκειται φέτος να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ιδρύματος Μπούμπουρα και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία, Παντελή Μπούμπουρα.

Η πρώτη ομάδα παιδιών, 150 στον αριθμό, έφυγε στις 8 Ιουνίου από την Μαριούπολη με προορισμό το νησί του Β. Αιγαίου. Πρόκειται για παιδιά που ζουν σε μια περιοχή στην οποία κυριολεκτικά μαίνεται πόλεμος τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτά να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές στο όμορφο νησί, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους. Οι συγκεκριμένοι μαθητές κατάγονται από περιοχές όπου ζει μεγάλος ελληνικός πληθυσμός και συγκεκριμένα από τα χωριά Τσερμαλίκ, Αντρίιβκα, Κάμενκα, Σαρτανά, Νοβοσέλιβκα, Γρανίτνε, Σταροϊγνάτιβκα, Μίρνε και Μπουγάς.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά μένουν σε περιοχές δίπλα στις οποίες διεξάγονται μάχες σχεδόν σε καθημερινή βάση και για αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη ψυχολογική μέριμνα. Για τον λόγο αυτόν, έμπειροι δάσκαλοι θα βρίσκονται δίπλα τους καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λήμνο.

Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε διάφορες πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Όλες τις δαπάνες που συνδέονται με το ταξίδι, τη διαμονή και τη διατροφή των παιδιών ανέλαβε προσωπικά ο κ. Παντελής Μπούμπουρας.

 

paidia oukrania boub lim

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel