Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>“Του Χορού Καλέσματα» στο Μαρούλα από το Σύλλογο Ανδρωνίου | Στη Λήμνο χορευτές από τη Χίο

banner roots

“Του Χορού Καλέσματα» στο Μαρούλα από το Σύλλογο Ανδρωνίου | Στη Λήμνο χορευτές από τη Χίο
01.06.2017 | 09:35

“Του Χορού Καλέσματα» στο Μαρούλα από το Σύλλογο Ανδρωνίου | Στη Λήμνο χορευτές από τη Χίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μουσικοχορευτική παράσταση διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ανδρωνίου με τίτλο «Του χορού καλέσματα» ενώνοντας τις παραδόσεις της Λήμνου, της Χίου, της Κρήτης και της Ηπείρου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ».

Η παράσταση προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 8.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» με τη στήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου.

Ο Σύλλογος της Χίου έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

«ΟΙ ΧΙΟΙ ΕΝ ΧΟΡΩ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ!!!!!

Δυναμικά ξεκινώντας το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Χίοι Εν Χορώ στέλνει μία από τις χορευτικές του ομάδες το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο νησί του Ηφαίστου τη Λήμνο, και κατά τον Όμηρο ...Την πιο αγαπημένη από όλες τις στεριές !!!

Αυτή την ποιητική φράση βάζει ο Όμηρος στα χείλη του θεού Ηφαίστου για να δείξει την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του Θεού που διωγμένος από τον Όλυμπο βρήκε εκεί φιλοξενία και συμπαράσταση από τους κατοίκους της, έστησε τα υπόγεια εργαστήριά του και από τότε συνέδεσε το όνομά του με το νησί.

Η χορευτική ομάδα του Χίοι Εν Χόρώ καλεσμένοι από το αδερφό σωματείο του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αδρωνίου καλείτε να λάβει μέρος στην ετήσια χορευτική παράσταση που διοργανώνει με γενικό τίτλο ‘’Του χορού Καλέσματα ‘’ και ν’ ανταμώσουν χορευτικά επί σκηνής στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ‘’Μαρούλα’’ . Μια παράσταση που περιλαμβάνει χορούς από τον

Πόντο μέχρι την Κρήτη, και από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι το Ιόνιο Πέλαγος,. Επίσης την Κυριακή 4 /6/2017 οι δύο πολιτιστική σύλλογοι θα λάβουν μέρος και στην λιτανεία των εικόνων της Αγίας Τριάδος , και θα τις συνοδέψουν φορώντας νυφικές και καθημερινές ενδυμασίες της Χίου.

Η Λήμνος ένα νησί μοναδικής ομορφιάς που τα συνδυάζει όλα: πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση ,ιστορία, τοπία εξαιρετικού κάλλους, γεωλογικούς σχηματισμούς που δύσκολα βρίσκει κανείς στην Ελλάδα, εξαιρετικές και καθαρές παραλίες για όλα τα γούστα , προσηνείς ανθρώπους, καλό φαγητό , διασκέδαση , και αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική. Όλα αυτά μαζί μέσα από οργανωμένες εκδρομές του συλλόγου του Αδρωνίου που έχουν διοργανωθεί για εμάς, μας περιμένουν ανυπόμονα να τα ανακαλύψουμε και τα ζήσουμε από κοντά .

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες μας παίρνουμε μαζί μας άρωμα μαστίχας και πολλά καλούδια για τον αδερφό σύλλογο, αλλά και την θετική μας ενέργεια , πολύ κέφι , και χαμόγελα . Ευχαριστούμε θερμά τα SUPER MARKET XAΡΑ και ιδιαιτέρως τους ‘’Αδερφούς Γιαννούμη’’ που είναι αδιάκοπα στο πλευρό μας και στις πολιτιστικές μας δράσεις , και τα μέλη του Συλλόγου μας κύριο Πέτρο Τσαμπλάκο και κυρία Μαρίνα Ντάμπου για την πολύτιμη και βοήθεια τους.

Καλή επιτυχία ευχόμαστε στην χορευτική μας ομάδα ‘’Χίοι Εν Χορώ ‘’ , και Καλή Αντάμωση στους αγαπημένους φίλους της όμορφης Λήμνου .......’’ πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς ...!!!!!!»

18738703 1773215716341993 1635566799870190617 o

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το