Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με κομβικό ανθρωπιστικό ρόλο το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

banner roots

Με κομβικό ανθρωπιστικό ρόλο το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
07.02.2013 | 10:21

Με κομβικό ανθρωπιστικό ρόλο το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Δημιουργώντας το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με τους γιατρούς και φαρμακοποιούς της Λήμνου και κυρίως με τους κατοίκους της που ευαισθητοποιημένοι προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται για να δοθούν σε όσους τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Έτσι στις 5 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε την λειτουργία του, το Κοινωνικό Φαρμακείο. Ασθενείς άνεργοι ,ανασφάλιστοι και οικονομικά ενδεείς θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν τα φάρμακα που χρειάζονται, πάντοτε με συνταγή του θεράποντος ιατρού.

Το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλεί τους πολίτες του νησιού να συμμετέχουν στην προσπάθεια δίνοντας φάρμακα που διαθέτει ο καθένας στο σπίτι και τα οποία δεν τα χρειάζεται.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν επίσης να αγοράζουν κοινόχρηστα φάρμακα που βρίσκονται σε χώρο του Νοσοκομείου, προκειμένου αυτά να χορηγηθούν  από τους θεράποντες ιατρούς σε ασθενείς.

Εξάλλου, φάρμακα μπορούν να τοποθετούνται, στα καλαθάκια, που βρίσκονται στα φαρμακεία του νησιού .

Να θυμίσουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουεργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10-12 το πρωί.

Επίσης, το Περιφερειακό Τμήμα Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λήμνου, έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο, στην περίθαλψη και τροφοδοσία των μη νομίμων μεταναστών που έφθασαν και πάλι στη Λήμνο, εγκαταλείποντας τις εμπόλεμες χώρες τους.

Αξιοποιώντας τις προσφορές πολιτών της Λήμνου, φροντίζουν την καθημερινή σίτιση , το ρουχισμό και την καθαριότητα των παράνομων μεταναστών.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel