Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

the roots web banners 06

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης
04.02.2013 | 14:46

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Ζερδελή και μέλη της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας Λέσβου συναντήθηκαν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου με τη Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στο νομό Λέσβου αλλά και γενικά στο Βόρειο Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί σε σχολικές μονάδες εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών, κυρίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, το Μουσικό Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, ως αποτέλεσμα των εφαρμογών της μνημονιακής πολιτικής.

Εκφράστηκε η ανησυχία για την πιθανότητα οι δυσλειτουργίες αυτές να αποτελέσουν πρόσχημα σε μελλοντικές συγχωνεύσεις. Κατατέθηκε επιπλέον η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το ρόλο της σχολικής μονάδας ως ευρύτερου μορφωτικού κυττάρου ζωής των τοπικών μας κοινωνιών.

Ο Γιάννης Ζερδελής αναφερόμενος επίσης στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι χαρακτηρίζεται από την υποκειμενικότητα της κρίσης και τον τιμωρητικό χαρακτήρα και δεν στοχεύει στην αναβάθμιση και υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου αλλά στη χειραγώγηση και μισθολογική καθήλωση του εκπαιδευτικού.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του νησιού (π.χ. ΕΕΕΕΚ και Μουσικό Σχολείο). Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο κτιριακό του Μουσικού Σχολείου που εδώ και 20 χρόνια ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού. Από πλευράς της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατατέθηκε η πρόταση, η οποία και έγινε δεκτή, για την ανάγκη κοινής σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα φορέων και υπηρεσιών για την ανάληψη κοινής και συντονισμένης δράσης για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε επίσης το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Λήμνου για επαναλειτουργία των γραφείων εκπαίδευσης στη Μύρινα, τονίζοντας στην Περιφερειακή Διευθύντρια την ανάγκη να αντιληφθεί τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικής περιφέρειας στην οποία επιλέχτηκε να υπηρετήσει και να εργαστεί για την αλλαγή του νόμου που καταδικάζει τα νησιά μας στο περιθώριο και την ερήμωση.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε ακόμα να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Βορείου Αιγαίου. Τυχόν παραπέρα καθυστερήσεις εκτιμούμε ότι ελλοχεύουν εξυπηρέτηση αλλότριων με την εκπαίδευση σκοπιμοτήτων.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο βουλευτής δήλωσε ότι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η υποστήριξη του σύγχρονου, δημόσιου σχολείου που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των μαθητών όλων των βαθμίδων.

Διαβάστε εδώ την Ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό ο κ. Ζερδελής για τα εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Και εδώ την απάντηση του Υπουργού

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το