Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (photo)

banner roots

Λήμνος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (photo)
10.09.2016 | 11:56

Λήμνος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (photo)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Λήμνο:

Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας της Λήμνου, τριμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, στο νησί της Λήμνου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε, χθες (09-09-2016) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου, ένας 44χρονος ημεδαπός, που ταυτοποιήθηκε ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και τα δύο μέλη του, ημεδαποί ηλικίας 27 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη ένας ακόμη 33χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία έρευνας, προ διμήνου τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διεύθυνε ο 44χρονος και συμμετείχαν ως μέλη ο 27χρονος και ο 21χρονος, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος αρχηγός της οργάνωσης, προμήθευε τα μέλη του κυκλώματος με ναρκωτικές ουσίες και κυρίως ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση, με τη συνδρομή και άλλων συνεργών τους, σε υποψήφιους «πελάτες», που εντόπιζαν στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τις παράνομες δραστηριότητές τους, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ κατά τις επικοινωνίες τους και τις συναλλαγές τους, χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Από την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, είκοσι τεσσάρων (24) τουλάχιστον ακόμη ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, σε χώρους και οικίες, αλλά και στην κατοχή των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ·Δέκα -10- ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους -537,3- γραμμαρίων
  • ·Είκοσι μία (21) κενές νάιλον συσκευασίες, με υπολείμματα κάνναβης
  • ·Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας
  • ·Τρεις (3) τρίφτες, που χρησιμοποιούνταν για τη θρυματοποίηση της κάνναβης 
  • ·Το χρηματικό ποσό των 2.435 ευρώ
  • ·Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • ·Ένα (1) ξύλινο γκλοπ

Επίσης κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα (Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα), τα οποία, όπως διακριβώθηκε, χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζονται, οι τυχόν διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, το εύρος της δραστηριότητάς της και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

 

egklimatiki-organwsi-limnos

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το