Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ένα μάθημα ανθρωπιάς από το Γυμνάσιο Μύρινας

banner roots

Ένα μάθημα ανθρωπιάς από το Γυμνάσιο Μύρινας
23.01.2013 | 13:39

Ένα μάθημα ανθρωπιάς από το Γυμνάσιο Μύρινας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Αντιγράφουμε από το ηλεκτρονικό μαγκαζίνο e-Charity, σχετικά με μια κίνηση και πρωτοβουλία των παιδιών του Γυμνασίου της Μύρινας, η οποία καταγράφεται ως πολύ θετική:

"Όταν το πρωτοακούσαμε, είπαμε «παιδιά νοιάζονται για παιδιά»... Και νομίζουμε πως τα είπαμε όλα. Πως έγιναν όμως τα πράγματα από την αρχή; Όταν ξεκινούσαμε αρχές του Δεκέμβρη την όλη προσπάθεια για να υλοποιήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό μας Bazaar, ξέραμε πως πάμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο και κάτι που δεν θα αφορά αποκλειστικά την Θεσσαλονίκη και την Βόρειο Ελλάδα, τουλάχιστον αναφορικά με τους ανθρώπους που θα μας βοηθούσαν. Έτσι, κοινοποιήσαμε μια πρόσκληση ενίσχυσης με υλικά και τρόφιμα, σε φίλους και γνωστούς καθώς και σε συναδέλφους και συνεργάτες μας στο περιοδικό.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ενθαρρυντική και πάνω από όλα συγκινητική. Βέβαια, όταν ακούσαμε την πρωτοβουλία της φίλης και συναδέλφου - συνεργάτιδος φωτογράφου και δασκάλας Ελένης Κολώνη και του σχολείου της Λήμνου, καταλάβαμε πως αυτή την χώρα την παιδέψαμε πολύ και της στερήσαμε την υπερηφάνια να νιώθει αξιοσύνη για το ήθος και την μεγαλοπρέπειά της. 

Δεν θα σας κουράσουμε πολύ. Τα λόγια είναι περιττά, όταν μιλάμε για παιδιά σε ένα ακριτικό νησάκι, κάπου εκεί παραδίπλα από την Μυτιλήνη και το «πράσινο νησί» του Αη Στράτη, λουσμένο στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά. Παιδιά που δεν ξέρουμε το όνομά τους για να τα ευχαριστήσουμε ένα - ένα ξεχωριστά, συγκέντρωσαν με τεράστια αγάπη, παιχνίδια και κάθε λογής παιδικό υλικό ονείρων, τα έκλεισαν - με την ευχή τους να παραδοθούν σε παιδάκια που τα έχουν πραγματικά ανάγκη - μέσα σε κουτιά και τα έστειλαν εδώ, στην Θεσσαλονίκη. Παιδιά, που δεν έχουν δει από κοντά - ούτε καν σε φωτογραφίες - τα παιδάκια στα οποία στέλνουν με τόση αγάπη και αθωότητα τα παιχνίδια τους. Για σκεφτείτε; Μιλάμε για ένα νησί, σχεδόν ριγμένο στο πέλαγο, που ζει κυρίως το καλοκαίρι και που τον Χειμώνα, η Σκοπιά, το υψηλότερο βουνό του νησιού, γεμίζει με χιόνι, δείγμα πως ο Δεκέμβρης κατέφτασε στο νησί.

Και τώρα πια, που ήδη ο... πολιτισμικός χειμώνας έχει «στρώσει» για τα καλά το «χιόνι» του κατάμαυρο στην χώρα, είναι να μην συγκινείσαι με τέτοιες πανανθρώπινες κινήσεις από τους μικρούς ήρωες της Ελλάδος; Αυτά τα παιδιά, που αν κι οι γονείς τους δεν έχουν ίσως να τους δώσουν τα απαραίτητα, συγκέντρωσαν με μεγάλη χαρά τα παιχνίδια τους και τέσσερα μεγάλα κιβώτια, έφτασαν γεμάτα με αγάπη στην Θεσσαλονίκη. 

Γιατί, έτσι είμαστε οι Έλληνες. Στα δύσκολα δείχνουμε την πυγμή μας. Στα μαύρα, φωτίζουμε το άστρο της ελπίδας και στα σκοτεινά ανάβουμε το φως στο δωμάτιο του μυαλού μας. Έτσι είμαστε σαν λαός. Στον πόνο του άλλου, εμείς βάζουμε τα χέρια μας να γιάνουμε την συμφορά, στην πληγή του διπλανού μας, γιάνουμε το τραύμα. Και τα παιδιά αυτά, τι πιο αισιόδοξο αν όχι που συγκέντρωσαν ότι πιο αγαπημένο τους και το έκλεισαν μαζί με την σκέψη τους στα δέματα αγάπης που μας έστειλαν. Θα τους δούμε - αργά ή γρήγορα - στον αγώνα της νέας πατρίδας, στο πρώτο βήμα της αναγέννησης της χώρας μας, στο πρώτο στασίδι της αλλαγής. Είμαστε σίγουροι. Γιατί τέτοια παιδιά, είναι ο κανόνας σε κάθε εξαίρεση. Και τα οικήματα που λέγονται «σχολεία» εκ-παιδεύουν ΚΑΙ πολιτισμικά τα παιδιά μας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα παιδιά του Γυμνασίου της Μύρινας".

Σχόλιο FM 100: Αύριο το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας "Θέμα κ Ανάθεμα" θα φιλοξενήσουμε τις εκπαιδευτικούς Μαίρη Γεροντάρα και Ελένη Κολώνη που συνεπικούρησαν την προσπάθεια των παιδιών.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel