Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μιχάλης Μερτζανίδης: Άλμα στο Άμστερνταμ με στόχο το Ρίο
Μιχάλης Μερτζανίδης: Άλμα στο Άμστερνταμ με στόχο το Ρίο
04.06.2016 | 19:44

Μιχάλης Μερτζανίδης: Άλμα στο Άμστερνταμ με στόχο το Ρίο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Έχοντας σημειώσει επίδοση 7.95μ. (Παπαφλέσσεια), ο Μερτζανίδης θέλει να επαναλάβει το… έργο του 2010 συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, ενώ στοχεύει και στην Ολυμπιακή υπέρβαση.

Γεννημένος στην Κέρκυρα και μεγαλωμένος στη Λήμνο ο 30χρονος Μερτζανίδης, μετράει πάνω από είκοσι χρόνια ενασχόλησης με το άλμα σε μήκος, αν και στην αρχή είχε δοκιμάσει τόσο στα 100μ. όσο και 110μ. εμπόδια. Τελικά αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μήκος και το 2005 να βγει τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων.

Έντεκα χρόνια αργότερα, δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Πρώτα στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και στη συνέχεια να κυνηγήσει το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο άλτης του Ολυμπιακού που γυμνάζεται με τον Κώστα Χήτα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος και τον ανακάλυψε όταν ήταν μαθητής γυμνασίου, δεν έκρυψε πως περίμενε τα μεγάλα άλματα στην Καλαμάτα. «Το περιμέναμε με τον προπονητή μου γιατί κάνω μεγάλα άλματα και στην προπόνηση. Η ταχύτητα και η δύναμη μου έχουν ανέβει και περιμέναμε μια πολύ καλή επίδοση. Στην Καλαμάτα είχα ένα πολύ μεγάλο άλμα κοντά στο Ολυμπιακό όριο, αλλά ήταν για λίγο άκυρο».

Δεδομένου πως στο μήκος ανδρών τα εισιτήρια για την Ολλανδία και τη Βραζιλία μπορούν να είναι μέχρι τρία ανά διοργάνωση και με τους Τεντόγλου, Τσάκωνα, Καψή και Τσάτουμα να θέτουν ισχυρή υποψηφιότητα, ο Μερτζανίδης με ατομικό 8.05μ. αναφέρθηκε και στην ανάγκη για υπέρβαση μέσα στους επόμενους δύο σημαντικούς του αγώνες. «Αρχικά είμαι χαρούμενος που ξεμπέρδεψα με το όριο για το ευρωπαϊκό και τώρα στοχεύω στην υπέρβαση! Θέλω να είμαι σταθερός σε μεγάλα άλματα και θα βγει! Έχουμε προγραμματίσει να αγωνιστώ στο Άργος Ορεστικό, σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα για άλματα και μετά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα». Στο Άργος Ορεστικό, το 2010 είχε σημειώσει και το ατομικό του ρεκόρ (8.05μ.) κερδιζοντας τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελόνης.

 

Κείμενο: Ελεονώρα Ρωσιάδου
Φωτογραφία: Κώστας Αμοιρίδης

 

Πηγή: sportsfeed.gr

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018