Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Αδέρφια» η Λήμνος και η Σίκινος | Τι ενώνει τα δύο νησιά;

the roots web banners 06

«Αδέρφια» η Λήμνος και η Σίκινος | Τι ενώνει τα δύο νησιά;
08.09.2015 | 19:19

«Αδέρφια» η Λήμνος και η Σίκινος | Τι ενώνει τα δύο νησιά;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Καρφωμένη ανάμεσα στις τουριστικές συμπληγάδες της Ίου και της Φολεγάνδρου, η μικρούλα Σίκινος των ούτε 300 κατοίκων συμπυκνώνει στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα που της αναλογούν γοητεία άγονη και ισχυρή.

Γοητεία άγονη και ισχυρή... κοινό γνώρισμα με τη Λήμνο. Tι μπορεί όμως να ενώνει τα δύο αυτά νησιά;

Ανατρέχοντας στην Ελληνική μυθολογία, βρίσκεις εύκολα την απάντηση, καθώς το όνομα του γοητευτικού νησιού οφείλεται, στον Σίκινο τον γιο του Θόαντα, βασιλιά της Λήμνου.

Η μητέρα του Υψιπύλη προσπαθώντας να τον σώσει από τις Λημνιές γυναίκες, που προκάλεσαν τη σφαγή των συζύγων τους, τον έκρυψε μέσα σε ξύλινη λάρνακα και τον έριξε στη θάλασσα.

Η λάρνακα από τα κύματα εκβράστηκε στη Σίκινο όπου οι ψαράδες της περιοχής τον έσωσαν.

Λίγο καιρό αργότερα στο νησί βρέθηκε και ο Θόας, ο οποίος παντρεύτηκε την νύμφη Νηΐδα με την οποία και απέκτησε τον Σίκινο, που έγινε αργότερα βασιλιάς του νησιού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel