Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συζήτηση με θέμα το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου στο Σ.Α.Σ την Τρίτη

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Συζήτηση με θέμα το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου στο Σ.Α.Σ την Τρίτη
23.08.2015 | 13:47

Συζήτηση με θέμα το ακτοπλοϊκό μέλλον της Λήμνου στο Σ.Α.Σ την Τρίτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για άλλη μια φορά, το βλέμμα των κατοίκων της Λήμνου, είναι στραμμένο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Αν και αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ως ώρα έναρξης την εντεκάτη πρωινή, εν τούτοις, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο, καλεί τους συμμετέχονες να προσέλθουν στις 12.30 το μεσημέρι.

Τα θέματα που θα συζητηθούν δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί για την ώρα, όμως στην συνεδρίαση αυτή, αναμένεται να συζητηθούν οι όροι και οι προϋπόθεσεις για το νέο διαγωνισμό, ο οποίος θα ανακηρύξει τη ναυτιλιακή εταιρεία που θα αναλάβει επίσημα πια την γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα και επιστροφή.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Αυγούστου, στο Επαρχείο της Λήμνου συνεδρίασε για το ακτοπλοϊκό ζήτημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, η εξουσιοδοτημένη από τους φορείς επιτροπή.

Όπως ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωσή του Επαρχείου: «Στο διάστημα που μεσολάβησε για αυτήν τη συνεδρίαση, η αναζήτηση στοιχείων και η μετάβαση μελών στο αρμόδιο Υπουργείου έδωσαν τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε η επιτροπή να αποφασίσει».

Η πρόταση που κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο είναι η εξής:

Για την γραμμή Λαύριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, να είναι με πλοίο Α' κατηγορίας.

Για την χειμερινή περίοδο τρία δρομολόγια και την θερινή τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα για όλη την περίοδο της σύμβασης.

Το μήκος του πλοίου να είναι τουλάχιστον 120 μέτρα και να έχει 100 κλίνες.

Επίσης οι ημέρες και οι ώρες αναχώρησης του πλοίου να είναι αναλογικά μοιρασμένες ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας και να υπάρχει η σύμφωνη για αυτό γνώμη των φορέων.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή από το Σ.Α.Σ ή αν τελικά η γνωμοδότηση του διαφέρει και πόσο.

Το Σ.Α.Σ θα συνεδριάσει στην αίθουσα 577 του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στον Πειραιά (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλες Ε1-Ε2,).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel