Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κόντρα στις πολιτικές εξελίξεις που πλήττουν τον τουρισμό

the roots web banners 06

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κόντρα στις πολιτικές εξελίξεις που πλήττουν τον τουρισμό
08.07.2015 | 20:18

Η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κόντρα στις πολιτικές εξελίξεις που πλήττουν τον τουρισμό

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας, η ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική ξεκίνησε μια προσπάθεια θετικής ενημέρωσης των επισκεπτών του νησιού μας, που στόχο έχει τη διαφύλαξη της ορθής λειτουργίας της τουριστικής επιχειρηματικότητας και της καλής φήμης της Λήμνου ως τουριστικού προορισμού.

Ειδικότερα, η ΑΜΚΕ σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και πώς αυτές οι εξελίξεις θα έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, τόσο στους παραμένοντες, όσο και στους εν δυνάμει στο νησί μας επισκέπτες, μας οδηγούν στις παρακάτω προτροπές ώστε να διαφυλάξουμετην ορθή λειτουργία της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την καλή φήμη του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού :

• Πρέπει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να ενημερώνουμε τους τουρίστες ότι η πρόσβαση τους στα ΑΤΜ γίνεται χωρίς πρόβλημα. Τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αφορούν όσους κάνουν χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, ενώ δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα στην επάρκεια αγαθών και καυσίμων.

• Η εικόνα της Λήμνου σε όλα τα διαδικτυακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να είναι θετική και αισιόδοξη. Να εκλείψουν οι φωτογραφίες με πολίτες στις ουρές μπροστά από τις τράπεζες που δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις. Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες, να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους και στις επαγγελματικές και μη, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και video με την καθημερινότητα των τουριστών από τα ξενοδοχεία, διαμερίσματα αλλά και καταστήματα.

• Παρακαλούμε δε, και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες να συνεχίσουν να εκτελούν οικονομικές συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αφού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος συναλλαγών για τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η εντύπωση που δίνουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν τις διακοπές τους είναι εκείνη της οικονομικής διάλυσης και η δυσφήμιση που θα προκαλέσουμε μόνοι μας θα είναι μεγάλη και η ζημιά ανεπανόρθωτη, αφού θα επηρεάσει όχι μόνο τις αμέσως επόμενες κρατήσεις αλλά και τις κρατήσεις της επόμενης χρονιάς δεδομένου ότι η διαδικασία κρατήσεων για το 2016 είναι σε εξέλιξη.

Στην προσπάθεια της ενημέρωσης των τουριστών από την πλευρά των επιχειρηματιών, αλλά και όλων των συμπατριωτών έχουν προχωρήσει και άλλα νησιά. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό. Είναι βέβαιο ότι η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel