Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Σειρά παίρνει το Νοσοκομείο Λήμνου»

the roots web banners 06

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου:  «Σειρά παίρνει το Νοσοκομείο Λήμνου»
18.06.2015 | 19:37

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Σειρά παίρνει το Νοσοκομείο Λήμνου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δελτίου Τύπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με τίτλο «Μετά το ακτοπλοϊκό, σειρά παίρνει το Νοσοκομείο Λήμνου: 3 θέσεις επικουρικών γιατρών + 7 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού + πακέτο θεσμικών κινήτρων».

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους δανειστές προς τον ελληνικό λαό έχουν ενταθεί. Ο στόχος τους είναι προφανής: Η υποχώρηση της κυβέρνησης και η φαλκίδευση της νωπής λαϊκής εντολής. Έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα που διαθέτουν, προσπαθώντας με τα εγχώρια φερέφωνα τους να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου.

Ο τομέας της υγείας ήταν από την αρχή στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών. Στόχος η διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, η κατάρρευση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση δομών του συστήματος. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις υπηρέτησαν πιστά το στόχο αυτό.

Στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει και να ανατάξει τα δημόσια νοσοκομεία. Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία, η χορήγηση φαρμάκων, η διενέργεια εξετάσεων και η δυνατότητα νοσηλείας σε ανασφάλιστους πολίτες είναι μερικά από τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής αντίληψης αλλά και βούλησης που υπηρετούν τους στόχους της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της θεραπείας των πληγών του συστήματος υγείας που άφησαν οι υποτελείς μνημονιακές κυβερνήσεις με τους πρόθυμους συνεργάτες τους.

Η Υγεία στη Λήμνο πληγώθηκε βάναυσα από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου να βρίσκονται υπό διάλυση. Σε αντίθεση, η σημερινή κυβέρνηση προχωράει στις πρώτες θετικές κινήσεις. Τις προηγούμενες μέρες από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν για το νοσοκομείο μας:

1. Η προκήρυξη τριών θέσεων επικουρικών γιατρών (παθολόγου, αναισθησιολόγου, νεφρολόγου).
2. Η δρομολόγηση προκήρυξης εφτά θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού,
και ακόμη
3. Η νέα, σύντομη διαδικασία τοποθέτησης των επικουρικών γιατρών.
4. Η θεσμοθέτηση ενός πρώτου πακέτου κινήτρων για επικουρικούς γιατρούς, έτσι ώστε οι θέσεις σε παραμεθόριες περιοχές να γίνονται επιθυμητές.

Είναι μια καλή αρχή! Αναμένουμε με βεβαιότητα τα επόμενα βήματα: κίνητρα για τους μόνιμους ιατρούς ΕΣΥ, προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών, στελέχωση και ανάπτυξη του νοσοκομείου στα πλαίσια της αυτοτέλειας και της διοικητικής ανασυγκρότησης του, που δεν θα βραδύνουν πολύ.

Ο τομέας της υγείας είναι ζωτικής σημασίας και οι στόχοι αυτονόητοι:
Δημόσιο σύστημα υγείας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
Αυτόνομο στελεχωμένο νοσοκομείο στη Λήμνο».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel