Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο γραφείο του πρωθυπουργού οι απλήρωτοι ναυτικοί της ΝΕΛ

banner roots

Στο γραφείο του πρωθυπουργού οι απλήρωτοι ναυτικοί της ΝΕΛ
31.05.2015 | 01:49

Στο γραφείο του πρωθυπουργού οι απλήρωτοι ναυτικοί της ΝΕΛ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή από απλήρωτους ναυτικούς που βρίσκονται σε πολύμηνη επίσχεση εργασίας στα πλοία της ΝΕΛ.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με σκοπό να τεθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας που απασχολεί εκατοντάδες ναυτικούς σε πλοία της ακτοπλοΐας και διάφορων πορθμειακών γραμμών.

Το προεδρείο της ΠΕΝΕΝ που συμμετείχε στην κινητοποίηση συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο στον οποίο ανέλυσε την κατάσταση και τα προβλήματα με τους απλήρωτους ναυτικούς και επεσήμανε «την ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας οι οποίοι έως και τώρα κωφεύουν, αδρανούν και ολιγωρούν στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων που επιβάλλεται να ληφθούν για να αντιμετωπισθεί η εφοπλιστική αυθαιρεσία».

Ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στο Ακτοπλοϊκό Συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας μας και παρατηρούνται φαινόμενα πολυήμερου αποκλεισμού νησιών με σοβαρές αρνητικές συνέπειες που διαμορφώνονται για τους κατοίκους και τους παραγωγικούς φορείς.

Αναφέρθηκαν ακόμα στις δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις που έχουν γίνει ως τώρα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ και τους απλήρωτους ναυτικούς, οι οποίες όλες κατέληγαν σε αδιέξοδο αφού από πλευράς κυβέρνησης δεν αναλαμβάνονται εκείνες οι πρωτοβουλίες τις οποίες έχει προτείνει το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Ειδική αναφορά έγινε για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), η οποία όπως υπογράμμισαν, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και εκατοντάδες ναυτικοί σε αυτήν βρίσκονται υπό ένα ιδιόμορφο καθεστώς εγκατάλειψης ενώ ταυτόχρονα η πολύμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση των μισθών τους έχει διαμορφώσει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους μια πρωτοφανή ανασφάλεια.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο και μέλη πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» και εξέθεσαν αναλυτικά τις δύσκολες και τραγικές συνθήκες που βιώνουν και απαίτησαν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Η ΠΕΝΕΝ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα αλλά και τις προτάσεις της για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τη ΠΕΝΕΝ, στην απάντησή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναγνώρισε την σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι ναυτικοί και δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονα όρισε νέα συνάντηση προκειμένου να είναι παρών ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

 

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το