Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΑΔΕΔΥ Λήμνου | Ομόφωνο Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου
Πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΑΔΕΔΥ Λήμνου | Ομόφωνο Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου
26.05.2015 | 08:56

Πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΑΔΕΔΥ Λήμνου | Ομόφωνο Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Στη συνέλευση, συμμετείχαν αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από 4 Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο του νησιού και συγκεκριμένα, το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, την ΕΛΜΕ Λήμνου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Συνέλευση ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου.

Μετά τη Συνέλευση ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέας 9μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας και 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Στις εκλογές συμμετείχε ένα ψηφοδέλτιο, αυτό της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Μετά και τη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας, η σύνθεσή της έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Πλάντζος Νικόλαος

Γραμματέας: Νιαουνάκη Βασιλική

Υπεύθυνος Οικονομικών: Σαββόγλου Γεώργιος

Υπεύθυνος Οργανωτικού: Στυλιανίδου Δέσποινα

Μέλη: Καραγεώργης Εμμανουήλ
Καραφιλίππου Παναγιώτης
Μαρούσκος Οδυσσέας
Ξυπτεράς Ανδρέας

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι:

Αρναρέλλη Ευανθία
Κατεβαινίδου Γεσθημανή
Κεραμίδης Παναγιώτης

Το Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία Νατοϊκής Βάσης στο Αιγαίο αναφέρει:

«Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, μαζί με την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, δηλώνουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Σχέδια που δηλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τον υπουργό άμυνας Π. Καμένο και επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα με λεπτομέρειες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη την Δευτέρα 18-5-2015.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα προταθεί στο ΝΑΤΟ η εγκατάσταση νέας βάσης σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου αντί για το Τυμπάκι της Κρήτης που αρχικά σχεδιάζονταν.

Με βάση δε το γνωστό και πάγιο αίτημα των ΗΠΑ για εγκατάσταση βάσης μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, είναι προφανές ότι το σχέδιο έχει προχωρήσει από τις απλές σκέψεις, σε συγκεκριμένη μεθόδευση υλοποίησης.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη, δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αφρικής, στο όνομα του κινδύνου των «τζιχαντιστών» ή της «προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών» όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη.

Στη πραγματικότητα - και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά - αντικείμενο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου γης που γίνονται με διάφορα προσχήματα, είναι το μοίρασμα των αγορών, οι πηγές ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς της.

Σ' αυτό το «βάλτο» αντικρουόμενων μονοπωλιακών συμφερόντων, καλούνται οι λαοί να ματώσουν, να ξεριζωθούν, να δυστυχήσουν, πολεμώντας κάτω από «ξένες σημαίες».

Σ' αυτή τη διαφαινόμενη επιχείρηση εμπλοκής της χώρας μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είναι διατιθεμένη, εκτός από τα στρατευμένα παιδιά του λαού, τα δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δίνουμε κάθε χρόνο και τις ήδη υπάρχουσες βάσεις στη Σούδα, στο Άκτιο και αλλού, να παραχωρήσει ένα ακόμη ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αυτή τη φορά στα νησιά μας.

Το τι σημαίνει ειδικότερα για το Αιγαίο μια τέτοια εξέλιξη μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί. Γίνεται η περιοχή μας με τον πιο επίσημο τρόπο στρατιωτικός στόχος ανά πάσα στιγμή, επιτείνοντας έτσι την ανασφάλεια των κατοίκων που ήδη δέχονται καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων όπως αυτά που «διαρρέουν» ενόψει της νέας συμφωνίας με την Ε.Ε και το ΔΝΤ.

Θα ήταν για γέλια - αν δεν ήταν επικίνδυνο και ύπουλο - το κυβερνητικό επιχείρημα ότι μια ΝΑΤΟϊκή βάση θα προστατέψει το Ανατολικό Αιγαίο από τις τουρκικές αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις. Όσο προστατεύει η βάση της Σούδας τη Γαύδο και τα εθνικά χωρικά ύδατα από τα «σουλάτσα» των Τούρκων στη περιοχή.

Καταγγέλλουμε
τα κυβερνητικά σχέδια για μετατροπή του Αιγαίου σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατά γειτονικών χωρών και λαών.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ανατολικό Αιγαίο.
• Απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων
• Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε
• Αποδέσμευση από τους πολεμοκάπηλους Ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.
• Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα μας όλες οι στρατιωτικές μας δυνάμεις».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018