Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ζητά η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Λέσβου

banner roots

Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ζητά η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Λέσβου
14.05.2015 | 17:21

Αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ζητά η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Λέσβου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρά την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαΐου η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υφιστάμενη απογοητευτική κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νησιού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασιστεί η τυχόν επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Άγνωστο παραμένει αν θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες από την αρχή του έτους εφημερίες των γιατρών, καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί το κονδύλι των εφημεριών.

Ζητούμενο δε, θεωρείται αν θα πληρωθούν εγκαίρως οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και οι επίκουροι γιατροί του Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας.

Επιπροσθέτως, ακόμα και τα πιο απλά αναλώσιμα υλικά έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, τμήματα όπως το αιματολογικό βιοχημικό και ακτινολογικό εργαστήριο στα Κ.Υ.

Τα αποθέματα του Βοστανείου επαρκούν για λίγες μόνο ημέρες, ενώ τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. ξεμένουν ακόμα και από καύσιμα.

Η γραφειοκρατία σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού στις υποστηρικτικές δομές της 2ης ΥΠΕ οδηγούν τα ΚΥ στο τελικό κλείσιμο.

«Η νέα κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα, τονίζει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, για να βελτιωθεί η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δεν προχωρά στη λήψη των επειγόντων μέτρων (πχ. έκτακτη χρηματοδότηση στην υγεία, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στις ΜΕΘ), για να μην χαρακτηριστούν «μονομερείς ενέργειες» από τους «εταίρους» - δανειστές.

Με βάση τα παραπάνω, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου απαιτεί:

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015. Να πληρωθούν οι οφειλόμενες εφημερίες του 2012. Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου των Κ.Υ και του Π.Ε.Δ.Υ.

- Αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου. Καμιά αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ.

- Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.

- Προσλήψεις  εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

- Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων, χωρίς προϋποθέσεις. Να ανοίξουν άμεσα οι κλίνες και τα νοσοκομεία που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.  Κατάργηση της ΑΕΣΑΝ.

Πηγή: dimokratis.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel